Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu?

Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu?

Anne ve babasını öldüren Menendez Kardeşler’in hikayesini konu alan Netflix dizisi büyük ilgi görüyor. Peki, Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyorlar mı?

Kimdir

30.09.2024, 12:31

Geçtiğimiz hafta Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez Hikayesi adıyla gösterime giren yapım şimdiden pek çok ülkede en çok izlenenler arasında yerini aldı. 

Jose ve Kitty Menendez, 20 Ağustos 1989 tarihinde Beverly Hills'deki malikanelerinde yakın mesafeden defalarca vuruldular. O esnada 21 ve 18 yaşında olan erkek kardeşler polis sorgusu sırasında ebeveynlerini eve geldiklerinde ölü halde bulduklarını iddia ettiler.

Menendez kardeşler mahkemede yaptıkları savunmada ise yıllar boyunca duygusal ve cinsel tacize uğradıklarını iddia ederek cinayetlerin meşru müdafaa olduğunu öne sürdüler.

Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson kimdir? Haberi Görüntüle

MENENDEZ KARDEŞLER KİMDİR?

Joseph Lyle Menendez ile Erik Galen Menendez, Menendez Kardeşler olarak anılmaktalar. 1996 yılında ebeveynleri José ve Mary Louise "Kitty" Menendez'in cinayetlerinden hüküm giyen Amerikalı kardeşler, yargılanmaları esnasında ilk olarak, babalarına yıllarca süren cinsel , duygusal ve fiziksel istismarı ifşa etmekle tehdit ettikten sonra babalarının kendilerini öldüreceğinden korktukları için cinayetleri işlediklerini söylediler.

Menendez Kardeşleri

Savcılık ise babalarının milyonlarca dolarlık mirasını almak için yaptıklarını söyledi. İlk önce her kardeş için bir jüri ile ayrı ayrı yargılandılar ancakher iki jüri de çıkmaza girince yargılanmalar bozuldu. İkinci duruşmada, yargıcın savunmalarındaki istismara dair kanıtları hariç tutması sonrasında onları suçlu bulan tek bir jüri tarafından birlikte yargılandılar. Her iki kardeş de şartlı tahliye olasılığı olmaksızın müebbet hapse mahkum edilerek cezaevine gönderildi.

Joseph Lyle Menendez ile Erik Galen Menendez adlı Menendez Kardeşler şu anda hayattadırlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Kimdir


Loading