Olaf Scholz kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir?

Olaf Scholz kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir?

Almanya’da Sosyal Demokrat Partisinin Başbakan adayı Olaf Scholz kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İşte Olaf Scholz’un hayatı ve biyografisi.

Kimdir

16.05.2024, 06:16

Almanya’da 26 Eylül’de gerçekleşecek seçimlerde Sosyal Demokrat Partisinin Başbakan adayı olan Olaf Scholz’un hayatına ve mesleki kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Olaf Scholz kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İşte Olaf Scholz’un hayatı ve biyografisi. 

Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu? Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu? Haberi Görüntüle

OLAF SCHOLZ KİMDİR? 

14 Haziran 1958 tarihinde Almanya’nın Osnabrück kentinde dünyaya gelen Olaf Scholz, lisans öğrenimini Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur. Üniversite eğitiminin ardından 1988 yılına kadar iş hukuku alanında serbest avukat olarak çalışan Sccholz, henüz 17 yaşında iken Sosyal Demokrat Partisine (SPD) üye olmuştur.  

Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson kimdir? Haberi Görüntüle

OLAF SCHOLZ’UN SİYASİ KARİYERİ 

Partisinin Gençlik Teşkilatı başta olmak üzere çeşitli kademelerde aktif olarak siyaset yapan Olaf Scholz, 1998 yılında Federal Meclis’e milletvekili seçilerek görev yapmıştır. 

Olaf_Scholz_kimdir

2001 yılında ise İçişleri Senatörü olarak Hamburg Eyaletinde görev alan Scholz, 2007-2009 yılları arasında da Federal Mecliste Çalışma Bakanlığı yapmıştır. 

2011-2018 yılları arasında ise Hamburg Eyaletinin Belediye Başkanı olarak görev yapan Olaf Scholz, 14 Mart 2018 tarihinden itibaren de Merkel hükümetinde Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. 

Olaf_Scholz_kimdir

26 Eylül’de gerçekleşecek seçimlerde SPD’nin Başbakan adayı olan Scholz, 1998 yılında kendisi gibi politikacı ve SPD’li olan, aynı zamanda 2017 yılından itibaren de Brandenburg Eyaletinde Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Britta Ernst ile evlenmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading