Yandex Metrica

Rumen Radev kimdir, kaç yaşında? Bulgaristan Cumhurbaşkanı seçilen Rumen Radev'in Türkiye hakkındaki düşünceleri neler?

Rumen Radev kimdir, kaç yaşında? Bulgaristan Cumhurbaşkanı seçilen Rumen Radev'in Türkiye hakkındaki düşünceleri neler?

Rumen Radev ikinci tur oylamaları sonucu Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı seçildi. Peki, Rumen Radev kimdir? Rumen Radev kaç yaşında? Rumen Radev'in Türkiye hakkında düşünceleri neler? Detayları haberimizde...

Kimdir

15.03.2024, 03:03

Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur oylaması yapıldı. Henüz resmi olmayan sandık sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Rumen Radev seçimi kazandı.

Alphe Research şirketinin yayınladığı ankete göre, Cumhurbaşkanı Radev ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova ikilisi, kullanılan oyların yüzde 63,9'unu, Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas Gercikov ve Albay Nevyana Miteva ikilisi de yüzde 33,1'ini aldı. Seçime katılanların yüzde 3'ü, "Kimseyi desteklemiyorum" oy seçeneğini kullandı.

Bulgaristan'da 6 milyon 660 bin kayıtlı seçmenin düşük ilgisi nedeniyle sadece 2,5 milyon seçmen oy kullanırken, katılım oranı yüzde 33,7 olarak açıklandı. Türkiye'den ilk turda yaklaşık 90 bin oy kullanılırken, ikinci turda oy sayısı 23 bin kadar oldu.

Murat Aydın kimdir, nereli? Murat Aydın hayatı ve kariyeri Murat Aydın kimdir, nereli? Murat Aydın hayatı ve kariyeri Haberi Görüntüle

RUMEN RADEV KİMDİR?

Rumen Radev 18 Haziran 1963 yılında doğdu. Ailesi Haskova şehrinde Slavyanovo bölgesinde yaşıyor. 1982 senesinde Haskovo Matematik Lisesi'nden altın madalya ile mezun olan Radev, daha sonra 1987'de Georgi Benkovski Bulgar Hava Kuvvetleri Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladı. 1992 senesinde ABD'deki Maxwell Filo Sekreteri Okulu'ndan mezun olan Radev, 1994-1996 seneleri arasında Rakovski Savunma ve Personel Yüksek Okulu'nda eğtim gördü ve buradan en iyi derece ile mezuniyete hak kazandı.

2016 senesinin Ağustos'unda muhalefet partilerden Bulgar Sosyalist Partisi ve Bulgaristan Canlandırma Alternatifi taraflarından 2016 cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak gösterilmişti.

6 Kasım 2016'da yapılan seçimlerin ilk turunda Radev, %25,44 oran ile birinci olurken, 13 Kasım Pazar günü, seçimdeki ikinci turda GERB adayı Tsetska Tsacheva ile karşılaştı. Oyların %59,37'sini kazanarak seçimlerden birinci çıkmıştı.

Murat Aydın kimdir, nereli? Murat Aydın hayatı ve kariyeri Murat Aydın kimdir, nereli? Murat Aydın hayatı ve kariyeri Haberi Görüntüle

RUMEN RADEV TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Rumen Radev ile Türkiye ilişkileri son zamanlarda olumlu ilerliyordu. Özellikle pandemi sürecinde sürecinde Türkiye'nin maske ve tıbbi malzeme konusunda Türkiye'ye yardımları için Rumen Radev oldukça mutlu olmuş gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gerekse Türkiye halkına defalarca teşekkür etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading