Kışlık lastik ne zaman takılır? 2024 Kış lastiği zorunluluğu hangi ay başlıyor?

Kışlık lastik ne zaman takılır? 2024 Kış lastiği zorunluluğu hangi ay başlıyor?

Trafiğe çıkan sürücüler olası bir buzlanma ve donma olayına önem almak adına kış lastiği kullanırlar. Kanunen bazı araçların takması zorunlu olan kışlık lastik belirli tarihler arasında kullanılır. Peki, kışlık lastik ne zaman takılır?

Gündem

22.10.2024, 13:36

Yeni bir mevsime daha girdiğimiz şu günlerde havalar daha da soğurken araçları olanlar kışlık lastik ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Yazın bitişi ve havaların serinlemesi sonrasında kış lastiği hazırlıkları resmen start aldı.

Aleyna Kalaycıoğlu'nun kardeşi Cansu Kalaycıoğlu kim? Neden engelli kaldı? Aleyna Kalaycıoğlu'nun kardeşi Cansu Kalaycıoğlu kim? Neden engelli kaldı? Haberi Görüntüle

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILIR?

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2024 tarihinde başlıyor. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanıyor.

Kışlık Lastik

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması büyük önem arz ediyor. Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading