Yandex Metrica

Sitede Ara

Kızıldeniz'de patlama! Yemen geri adım atmıyor: ABD gemisine yaklaşırken havaya uçtu

Kızıldeniz'de patlama! Yemen geri adım atmıyor: ABD gemisine yaklaşırken havaya uçtu

7 Ekim'de İsrail zulmü ile patlak veren gerilim ABD'nin bölgeye konuşlanmasıyla birlikte had safhaya çıktı. Son olarak ABD ve İngiltere'nin savaş uçaklarıyla bombardımana tuttuğu Yemenli Husiler geri adım atmıyor, bu sabah Kızıldeniz yine patlamalarla sarsıldı.

Dünya

19.02.2024, 09:18

Kızıldeniz'de seyir halinde olan ve İsrail'e doğru ilerleyen İngiltere'ye ait bir kargo gemisi Babülmendep Boğazı çevresinde kamikaze drone'la vuruldu, söz konusu saldırı sonrası kargo gemisinin ciddi hasar aldığı bildirildi. 

Ukrayna'da hava saldırısı yoğunlaştı! Zelenskiy, Putin'e meydan okudu: F-16'larla vuracağız! Ukrayna'da hava saldırısı yoğunlaştı! Zelenskiy, Putin'e meydan okudu: F-16'larla vuracağız! Haberi Görüntüle

KAÇMAYI DENEDİ BAŞARILI OLAMADI

Konuya ilişkin açıklama yapan Deniz güvenliği şirketi Ambrey, saldırının Yemen'in en büyük limanı Hudeyde'nin batısında gerçekleştiğini ve Barbados bayraklı gemide yaralanan kimse olmadığını aktardı. Açıklamanın devamında Ambrey, kıyıdan yaklaşık 85 kilometre açıkta olan ticari geminin saldırı öncesi kaçmayı denediğini ancak başarılı olamadığını da ekledi.

Kanser aşısında çığır açan gelişme! Biontech insanlı deneylere başladı! Kanser aşısında çığır açan gelişme! Biontech insanlı deneylere başladı! Haberi Görüntüle

İSRAİL'E GİDEN GEMİLER HEDEF ALINIYOR

7 Ekim'de Hamas'ın yaktığı isyan ateşine tam destek veren Yemen, aylardır Kızıldeniz'de seyreden İsrail gemilerine ya da İsrail limanlarına uğrayan gemilere saldırıyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki işgalini bitirmesini isteyen Husileri durdurmak için ABD'nin başını çektiği uluslararası bir koalisyon kuruldu.

F-16 savaş uçaklarına yeni silah: Yıkıcı ABD füzeleri Putin'i alarma geçirdi F-16 savaş uçaklarına yeni silah: Yıkıcı ABD füzeleri Putin'i alarma... Haberi Görüntüle

HAÇLI DONANMASI ALABORA

Haçlı donanmasına ait birçok gemi Kızıldeniz'de devriye gezse de Yemen saldırıları devam etti. ABD ve İngiltere'nin geçen ay başlattığı hava saldırıları da Yemenli gruba geri adım attıramadı, dahası Husiler Amerikan savaş gemilerine füzeler ateşledi.

A Milli Futbol Takımı, Galler deplasmanında! İşte Montella'nın muhtemel 11'i A Milli Futbol Takımı, Galler deplasmanında! İşte Montella'nın muhtemel 11'i Haberi Görüntüle

ABD ORDUSUNDAN KARŞI ATAK

Gece yarısı 04.43'te Yemen'deki Husilere ait insansız deniz araçlarını vurduğunu duyuran ABD ordusu, Ortadoğu operasyonlarını yürüten CENTCOM, patlayıcı yüklü insansız deniz araçlarının Kızıldeniz'deki Amerikan savaş gemilerine yakın tehdit olduğunu kaydetti. Yerel saatle Pazartesi günü 15.30 sularında vurulan USV'lere dair daha fazla detay verilmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading