Yandex Metrica

Sitede Ara

Kızılelma kâbusumuz olacak! Hindistan medyasında dikkat çeken analiz: Türklerin İHA'sı neden bu kadar değerli?

Kızılelma kâbusumuz olacak! Hindistan medyasında dikkat çeken analiz: Türklerin İHA'sı neden bu kadar değerli?

PT-3'ün motorunu başarıyla test eden Kızılelma Hindistan medyasında kıskançlığa ve tedirginliğe neden oldu. Kızılalma'nın PT-3 motorunu başarıyla test ettiğini okuyucularına duyuran Hindistan medyası, Türklerin Kızılelma'sı  kâbusumuz olacak yorumunu yaptı.

Dünya

26.07.2024, 20:08

Hindistan merkezli NBT gazetesi, PT-3 motorunu başarıyla test eden Kızılelma'yı mercek altına aldı. Son dönemlerde Yunanistan ile sıkı iş birliğinde olan Hindistan uzun zamandır Ege Denizi meselesini kurcalıyor ve Yunanistan'ı olası bir müdahalede koruyacağını ifade ediyordu.

Türkiye, Pakistan yakınlaşmasından rahatsız olan Hindistan, batıda Yunanistan, doğuda ise Ermenistan ile yakın iş birlikleri kurmaya devam ediyor. Yeni Delhi hükümetinin gerginlik adımları ise Hindistan medyasına doğrudan yanıyor. Uzun süredir Türkiye ile polemiği artıran Hindistan basını son olarak Kızılelma'yı mercek altına aldı. 

İlk vaka duyuruldu! Tedavisi olmayan ölümcül virüs için alarm verildi! İlk vaka duyuruldu! Tedavisi olmayan ölümcül virüs için alarm verildi! Haberi Görüntüle

"KIZILELMA ÇOK ÖZEL"

NBT gazetesinde yer alan haberde, "Baykar, Bayraktar Kızılelma insansız hava aracının motorunu başarıyla test etti. Bu drone, Türk drone tarihinde çok özel sayılıyor. Bu, drone endüstrisinde büyük bir değişiklik olarak görülüyor. Bu drone, bir uçak gemisinden de uçabilen gizlilik teknolojisiyle donatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Kızıelma'yı analiz etmeye devam eden Hindistan basını, Türkiye'nin lider drone üreticisi Baykar, Bayraktar Kızılelma insansız hava aracının jet motorunu başarıyla test etti. Bayraktar Kızılelma Savaş Uçağı İHA, insansız teknolojilerin hakim olacağı gelecekteki savaşlar dikkate alınarak özel olarak tasarlandı. Bu dronun gelecekte hava savaşının yönünü değiştirme ihtimali var. 

Dünyada çok az radarın tespit edebildiği, gizlilik teknolojisiyle donatılmış dünyadaki sayılı drone'lardan biridir. Bunun dışında Bayraktar Kızılelma dronu uçak gemisi gibi kısa bir pistten de havalanabiliyor. Bu savaş uçağının iç bölmesinde silah depolamak için yer olacak." ifadelerini kullandı.

Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmda Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmda Haberi Görüntüle

"KIZILELMA NEDEN BU KADAR ÖZEL?"

Bayraktar Kızılelma performans açısından oldukça etkileyici diyerek habere devam eden NBT, "Bu dronun kullanım süresi 5 saattir. 1,5 ton taşıma kapasitesi ile donatılmış olup maksimum kalkış ağırlığı 8,5 tondur. Bu dron 0,6 Mach seyir hızında ve maksimum 0,9 Mach hızda uçabiliyor. 

Kızılelma drone, 10.700 metre (30.000 ft) operasyonel yükseklikte uçabiliyor. Menzili de 926 km'ye kadar çıkan, hem karada hem de denizde uçabilen uçak. Bu drone tamamen otonom kalkış ve iniş yapma konusunda ustadır. Düşük radar kesiti onu düşman radarından korur. Ayrıca yüksek manevra kabiliyeti, Görüş Hattı (LOS) ve Görüş Hattı Ötesi (BLOS) yetenekleri ve AESA radarıyla sağlanan yüksek durumsal farkındalığı, onu diğer dronelardan farklı kılmaktadır." dedi.

Analizine devam eden Hindistan basını, "Kızılelma drone, gelişmiş gizlilik yeteneklerine sahip, tek motorlu, düşük gözlemlenebilir bir gövdeye, Mach 0,6'lık bir seyir hızına ve Mach 0,9'a yakın bir maksimum hıza sahiptir. Uçak, 1,5 ton faydalı yük kapasitesi ve 6.000 kg maksimum kalkış ağırlığı ile 35.000 feet operasyonel yükseklikte görev yapacak şekilde tasarlandı. 

Gözaltı süresi doldu! Telegram CEO'su serbest bırakıldı! Gözaltı süresi doldu! Telegram CEO'su serbest bırakıldı! Haberi Görüntüle

UÇAK GEMİSİNDE GÖREV ALABİLİYOR

Bu SİHA, uydu kontrolü, tamamen otonom kalkış ve iniş için AESA radarı, yüksek manevra kabiliyeti ve yüksek durumsal farkındalık dahil olmak üzere çeşitli ileri teknolojilerle donatılmıştır. Ayrıca, görünmezlik özelliklerini artıran dahili silah bölmelerine de sahip olan gemi, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Anadolu gibi kısa pistli uçak gemilerinden de görev yapabiliyor." ifadelerini kullandı.

Kızılema'nın geliştirilmesine 2013 yılında başlandı ve son yıllarda önemli ilerleme kaydedildi diyen NBT haberi, "İlk uçuşunu Aralık 2022'de tamamladı ve ardından 2023'te birçok başarılı uçuş testi gerçekleştirdi. Uçağın 2024 yılında seri üretime girmesi, uçuş testlerinin ise 2025 yılında TCG Anadolu tarafından yapılması planlanıyor." diyerek bitirdi.

Habere Tepki Ver

11

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading