Yandex Metrica

Sitede Ara

Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler seferber edildi

Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler seferber edildi

Filipinler açıklarında 1,4 milyon litre petrol taşıyan tanker alabora oldu. Batan geminin mürettebatına ait bir kişi denizde kayboldu. 

Dünya

25.07.2024, 15:17

Petrol yüklü tankerin alabora olmasına ilişkin detayları paylaşan yetkililer, 1,4 milyon litre petrol taşıyan Filipin bayraklı bir tankerin perşembe günü Manila açıklarında alabora olduğunu ve battığını, kargodaki sızıntıyı kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista basın toplantısında yaptığı açıklamada, "17 mürettebattan 16'sını kurtarmayı başardık, içlerinden biri kayıp" dedi. 

Sözlerine devam eden Bakan Bautista, "Güçlü rüzgarlar ve güçlü dalgalar, kurtarma ekiplerinin müdahalesini zorlaştırıyor" İfadelerini kullandı.

İsrail, yeni katliamlara hazırlanıyor: Gazze'nin orta kesimi için tahliye kararı çıkarıldı İsrail, yeni katliamlara hazırlanıyor: Gazze'nin orta kesimi için tahliye kararı... Haberi Görüntüle

EKİPLER SEFERBER OLDU

Olay Perşembe günü erken saatlerde, başkentin karşısındaki Manila Körfezi'nde bulunan Limay belediyesine yaklaşık yedi kilometre uzaklıkta meydana geldi. 

Filipin Sahil Güvenlik, yaptığı açıklamada MT Terra Nova'nın alabora olduğunu ve sonunda battığını söyledi. Sahil güvenlik, deniz olayı sırasında çevredeki sularda hava koşullarının meydana gelip gelmediğini araştırdığını söyledi. Bu yoğun nakliye hattında yaklaşık 3,7 kilometre uzunluğunda bir petrol tabakası tespit edildi ve bu petrol tabakası doğu ve kuzeydoğu yönünde "güçlü bir akıntı" tarafından taşındı.

AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular' AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular' Haberi Görüntüle

ZAMAN KARŞI YARIŞ

ilipin Sahil Güvenlik sözcüsü Tuğamiral Armando Balilo bir basın toplantısında "Zamana karşı bir yarış içindeyiz ve bunu derhal kontrol altına almak ve yakıt sızıntısını durdurmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Armando Balilo, tankerdeki petrolün tamamının sızması durumunda bunun Filipin tarihindeki en büyük petrol sızıntısı olacağını tahmin etti. Balilo, "Yakıt sızıntısı durumunda Manila'nın Manila Körfezi'nde olması nedeniyle Manila'nın kıyı şeridini bile vurma riski büyük" diye uyardı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading