Kremlin'den açıklama! Erdoğan-Putin zirvesinin tarihi belli oldu

Kremlin'den açıklama! Erdoğan-Putin zirvesinin tarihi belli oldu

Kremlin'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in çarşamba günü bir araya geleceği duyuruldu. 

Dünya

21.10.2024, 21:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 23 Ekim Çarşamba günü görüşecek. Kremlin'den yapılan açıklamada iki liderin çarşamba günü görüşeceği, Putin'in bu görüşmenin ardından perşembe günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceği belirtildi. Putin ayrıca BRICS Zirvesi kapsamında perşembe günü Kazan'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor! Hizbullah'tan İsrail'e misilleme: Kuzeydeki askeri tesisler vuruldu Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor! Hizbullah'tan İsrail'e misilleme: Kuzeydeki askeri tesisler ... Haberi Görüntüle

BRICS ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22-24 Ekim tarihleri arasında Tusya'nın Kzan kentinden düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne karılacak. Zirveye Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da davet edilmişti.

Füzeler yağıyor, İsrail yanıyor! Arka arkaya 100'den fazla ateşlendi Füzeler yağıyor, İsrail yanıyor! Arka arkaya 100'den fazla ateşlendi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BRICS'E ÜYE OLACAK MI?

Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisi birçok kez ifade edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dış politika danışmanı Yuri Uşakov, Eylül ayı başındaki açıklamasında, Türkiye'nin BRICS'e üyelik için başvuru yaptığını söylemişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de 3 Eylül'de yaptığoı açıklamada gazetecilerin BrICS'le ilgili sorduğıu soruya "BRICS'e üye olmak istediğimizi zaten Sayın Cumhurbaşkanı'mız çeşitli defalarda ifade etti. Bu konudaki talebimiz açıktır, bu süreç işlemektedir. Ama bununla ilgili somut bir gelişme yoktur." şeklinde cevap vermişti. 

İstanbul Barosu'nda İstiklal Marşı'na saygısızlık! Vatan hainliğine ifade özürlüğü kılıfı uydurdular! İstanbul Barosu'nda İstiklal Marşı'na saygısızlık! Vatan hainliğine ifade özürlüğü kılıfı... Haberi Görüntüle

FİDAN, AB ÜYELİK SÜRECİNE İŞARET ETTİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise 19 Eylül'de katıldığı bir televizyon canlı yayınında konuyla ilgili gelen soruya "(BRICS üyeliği) Avrupa Birliği ile bizim ekonomik entegrasyonumuz üyelikle taçlansaydı, belki biz birçok konuda bu türden bir arayış içerisinde olmayacaktık." diyerek cevap vermişti.

Husilerden tam isabet! Megalopolis isimli Alman gemisi Umman Denizi'nde  İHA'larla vuruldu Husilerden tam isabet! Megalopolis isimli Alman gemisi Umman Denizi'nde İHA'larla... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: "BRICS'E KATILMA İSTEĞİ NATO'DAN VAZGEÇMEK DEĞİLDİR"

Eylül ayının son günlerinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Reecep Tayyip Erdoğan ise "Türk tarihi ülkeleri çeşitli ortaklıklar kurmaya teşvik ediyor." demiş ve "Böyle bir örgüte (BRICS) ait olmak NATO'yu terk etmek anlamına gelmez. Türkiye'nin Arap bölgesiyle, Körfez ülkeleriyle (Arap veya Basra Körfezi çevresinde) derin bir geçmişi ve Afrika ile yakın bağları var." diye eklemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading