Yandex Metrica

Sitede Ara

Kripto para kazançlarına vergi geliyor! İşte yeni düzenlemenin detayları

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Kripto varlıklar tanımlanıp işlem vergisi alınacak. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.  

Ekonomi

02.03.2024, 10:23

Tüm dünyada büyük ilgi gören ve milyonları zengin eden kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Düzenleme ile kripto varlıkların belli sınırı geçen kazançlarından işlem vergisi alınması planlanıyor. Bu sayede kripto para ile kara para aklanmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere 'borcunu ödeyin' çağrısı: 'Yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz' Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere 'borcunu ödeyin' çağrısı: 'Yasal yollarla tahsil... Haberi Görüntüle

BORSALAR ŞEFFAF HALE GELECEK

Yapılacak düzenleme ile birlikte kripto para işlemi yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda borsalara sermaye şartı getirilirken kuruluş sürecinde teminat istenecek. Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı, alım satım yapanların uyacakları ilkeler tespit edilip belirlenecek.

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK'dan 112 bin 248 TL ödeme! Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK'dan 112 bin 248... Haberi Görüntüle

KRİPTO VARLIKLARA ŞİFRELEME GETİRİLECEK

Sektördeki şirketlere alt yapı çalışmaları için de belirli bir süre verilecek. Söz konusu çalışmada kripto varlıklara hangi şartlarda hukuki nitelik kazandırılacağı belirlendi. Kripto varlıklarının belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanması yasa teklifinde yer alması planlanıyor.

882.000 TL'ye Opel Mokka! Dev kampanya resmen başladı: Tek şart 5 yıl satışı yok 882.000 TL'ye Opel Mokka! Dev kampanya resmen başladı: Tek şart... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA DÜZEN NASIL?

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda son aşamaya gelinirken Avrupa Parlamentosu önceki yıl vergi alınmasına yönelik kararı onaylamıştı. Almanya'da 600 euro üzerinde değerler için kazanç vergisi uygulanıyor. İskandinav ülkesi İsveç ise kripto vergisi kapsamında yüzde 30'a varan oranda kesinti yapıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading