Yandex Metrica

Sitede Ara

Kripto para yatırımcıları dikkat: Bitcoin'de beklenmedik düşüş! 8 Haziran'da kripto paralar neden çakıldı!

Kripto para piyasalarında bir süredir aniden olan düşüş yatırımcısını tedirgin eder oldu. Bitcoin (BTC) fiyatı, 7 Haziran'dan itibaren 70.000 doların altına düşerek 69.736 dolara kadar düştü. Peki, Bitcoin'deki bu düşüşün nedeni ne? 

Ekonomi

08.06.2024, 13:50

Kripto para piyasasında düşüşün en büyük nedeni ABD piyasaları açılmadan hemen önce açıklanan ekonomik veriler. Bu verilerib aniden açıklanması Kripto para piyasalarını olumsuz etkiledi. Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin yüzde 20'den fazla üzerinde gelmesi, piyasalarda adeta alt üst etti. 

Vergi borcunu ödemeyenler için son şans! Bakan Şimşek: Ödemeyenlerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız Vergi borcunu ödemeyenler için son şans! Bakan Şimşek: Ödemeyenlerin isimlerini... Haberi Görüntüle

DÜŞÜŞ YATIRIMCISINI ÜZDÜ

Son günlerde kripto para piyasalarında şoke eden düşüşler, yatırımcılarını üzdü. Bitcoin, 69.300 dolara kadar gerilerken, spot altın fiyatları da yüzde 3 oranında düşerek 2.306 dolara kadar düştü. Bu ani değer kayıplarının arkasındaki nedenler, ekonomi verileri ve küresel piyasalardaki belirsizlikler düşüşün en baş nedenleri arasında yer alıyor.

ABD piyasaları açılmadan önce açıklanan veriler, ekonomik endişelerinde birdenbire artmasına neden oldu. Özellikle Tarım Dışı İstihdam verisi, beklentilerin yüzde 20'den fazla üzerinde gelerek piyasalarda ani bir gerginlik yarattı. Bu veri, istihdamın beklenenden daha hızlı arttığını gösterirken, ücret artışları da aylık yüzde 0,4 artışla talep enflasyonunun devam ettiğine işaret etti. Bu durum, enflasyonist baskıların süreceği endişelerini de beraberinde getirdi.

Tarih verdi! Atak yapacak dedi: İslam Memiş'ten çok konuşulacak dolar ve altın yorumu! Tarih verdi! Atak yapacak dedi: İslam Memiş'ten çok konuşulacak dolar... Haberi Görüntüle

TARIM DIŞI İSTİHDAM DÜŞÜŞÜ ETKİLEYEN FAKTÖRLERDEN 

ABD'de tarım dışı istihdam, mayısta 272 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 3,9'dan 4'e yükseldi.

ABD Çalışma Bakanlığı, mayıs ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Buna göre, ülkede tarım harici sektörlerde istihdam mayısta 272 bin kişi arttı.

Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen tarım dışı istihdam verisinin, 182 bin kişi artması öngörülüyordu.

Bu dönemde istihdam, sağlık, kamu, eğlence ve konaklama ile profesyonel, bilimsel ve teknik hizmetler başta olmak üzere birçok sektörde artmaya devam etti.

Tarım dışı istihdama ilişkin mart ve nisan ayı verilerinde aşağı yönlü revizyona gidildi. Buna göre, tarım dışı istihdamda kaydedilen artış mart ayı için 315 binden 310 bine, nisan ayı için 175 binden 165 bine düşürüldü.

Her şey dahil tatil dönemi bitti! 'Her şeyiyle Türkiye’ dönemi başlıyor: Hem israf bitecek, hem kültür tanıtımı artacak, hem de yerel esnaf gülecek Her şey dahil tatil dönemi bitti! 'Her şeyiyle Türkiye’ dönemi... Haberi Görüntüle

İŞSİZLİK ORANI DÜŞÜŞÜ ETKİLEYEN DİĞER BİR FAKTÖR 

ABD'de işsizlik oranı, mayıs ayında 0,1 puan artışla yüzde 4'e çıktı ve Ocak 2022'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen işsizlik oranının bu dönemde nisan ayında olduğu gibi yüzde 3,9 olması öngörülüyordu.

Ülkedeki işsiz sayısı, mayısta 157 bin kişi artarak 6 milyon 649 bine yükseldi. İş gücüne katılım oranı ise 0,2 puan azalışla 62,5 oldu. Söz konusu dönemde haftalık ortalama çalışma saati değişim göstermeyerek 34,3 olurken, ABD Merkez Bankasının (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç yüzde 0,4 artarak 34,91 dolara yükseldi.Piyasa beklentileri, ortalama saatlik kazancın söz konusu dönemde yüzde 0,3 artması yönündeydi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading