Yandex Metrica

Sitede Ara

Kripto paraya yatırım yapanlara ciddi yaptırımlar gelebilir! Yatırımcılar dikkatli olmalı: Yeni yasa Meclis'te!

Kripto paraya yatırım yapanlara ciddi yaptırımlar gelebilir! Yatırımcılar dikkatli olmalı: Yeni yasa Meclis'te!

Kripto varlıkların alım satım ve denetlenmesi artık takibe alınıyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan yasa teklifi bu hafta Meclis'te gündeme gelecek. Açığa satış ve kaldıraçlı işlemde yeni dönem başlıyor.  

Ekonomi

21.05.2024, 11:20

Hazırlanan yasa teklifinin taslağında uluslararası tanımlara paralel olarak kripto varlıklar 'Gayri maddi varlıklar' olarak tanımlandı. Kripto varlıkların alım satımının yapıldığı platformlarda gerçekleşen işlemlerin şeffaf ve güvenilir olarak gerçekleştirilmesi, piyasayı etkileyecek işlemlerin tespit edilerek engellenmesi amacıyla gözetim sistemi kuruldu.

Yasa taslağında, ''izinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcılığı'' suçu yer aldı. Kripto varlıklar yatırımcısının zarar etmesi, sigorta kapsamına alınmayacak.

Ekonomim'de yer alan habere göre kripto varlıklar ilk defa kanun ile bir araya geliyor. Hazırlanan kanun teklifinde uluslararası kuruluşların tanımlarına paralel olarak kripto varlıklarda geniş anlamda bir tanımlamaya gidilecek.

İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol arama çalışmaları başlayacak İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol... Haberi Görüntüle

SPK'YA KRİPTO VARLIK YETKİSİ

Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK), kripto varlıkların ihracına ilişkin yetkilendirilecek. 

Kanun Taslağı'nda blok-zinciri ve benzeri teknolojileri geliştiren kişilerin değeri bu teknolojilerden ayrıştırılamayan nitelikte olan Ethereum, Avalanche gibi kripto varlıkların satış ve dağıtımı konusunda SPK'dan izin alınacak.

Altın yükselişine devam edecek mi? 30 Ağustos 2024 altın fiyatları Altın yükselişine devam edecek mi? 30 Ağustos 2024 altın fiyatları Haberi Görüntüle

KREDİLİ ALIM, AÇIĞA SATIŞ VE KALDIRAÇLI İŞLEM ARTIK YOK!

Kredili işlem, açığa satış ve kaldıraçlı işlemlere yasaklar ve sınırlamalar yolda. Kanuna dayalı olarak yapılacak ikincil düzenleme ile kripto varlıkların kredili alım, açığa satış ve kaldıraçli alım satımına yasak gelmesi söz konusu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading