Kris Kristofferson kimdir?

Kris Kristofferson kimdir?

Dünyaca ünlü müzisyen ve oyunculardan biri olan Kris Kristofferson, 88 yaşında hayatını kaybetti. 1976 yapımı 'A Star Is Born' (Bir Yıldız Doğuyor) filmiyle geniş çevrelere adını duyurmuştu. Peki, Kris Kristofferson kimdir?

Kimdir

30.09.2024, 10:45

Sinema ve müzik dünyasının ünlü isimlerinden Kris Kristofferson, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Ünlü şarkıcının ölümünü ailesi duyururken Kristofferson'ın Cumartesi günü Hawai'deki evinde huzur içerisinde hayata veda ettiği kaydedildi.

Country müzik alanında üne kavuşan Kristofferson, 1976 tarihli 'A Star Is Born' (Bir Yıldız Doğuyor) filminde de döneminin ünlü oyuncusu Barbra Streisand ile beraber kameralar karşına geçmişti. Aynı filmde 'John Norman Howard' ile Altın Küre Ödülü’nü kazanmıştı.

Kris Kristofferson’un ayrıca 'Blade' serisi, 2001 yapımı 'Maymunlar Cehennemi' ve 'Gününü Göreceksin' gibi filmlerde de rol almıştı.

Kris Kristofferson kimdir

Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu? Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu? Haberi Görüntüle

KRİS KRİSTOFFERSON KİMDİR?

Kris Kristofferson, 22 Haziran 1936 tarihinde Brownsville-Teksas’ta dünyaya geldi. Kaliforniya’daki Pomona Koleji’nde yazarlık eğitimi alan ünlü isim daha sonrasında Rhodes bursiyeri olarak Oxford’a giderek 1960 yılında yüksek lisans derecesi aldı.

1972 yılında Help Me Make It Through the Night adlı şarkısıyla “En İyi Country Müzik” dalında üç Grammy ödülü kazanan Kristofferson, 1971’de oyunculuk kariyerine adım atarak A Star Is Born (1976) filminde John Norman Howard karakterini canlandırarak, Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü.

Hayatı boyunca 3 evlilik yapan Kristofferson’ın 8 çocuğu vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Kimdir


Loading