Arnavutluk nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Arnavutluk nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Arnavutluk hakkında araştırma yapanlar 'Arnavutluk nerede, para birimi ne, başkenti neresi?' diye arama yapıyor. Doğal güzellikleri, gezilecek yerleri ve vizesiz ülkelerden biri olan Arnavutluk gündemde yerini aldı. Pasaportsuz, Türkiye'den vizesiz gidilen ülkeler içindeki Arnavutluk uygun fiyatlı olmasıyla da dikkat çekiyor. Peki Arnavutluk nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Kültür / Sanat

16.03.2024, 01:17

Arnavutluk, yurt dışı gezisi yapmak isteyenlerin gündeminde bulunuyor. Vizesiz gidilen ülkeler arasında bulunan Arnavutluk, gezilecek yerleri ve çok çeşitli mutfağıyla da ilgi görüyor. Peki Arnavutluk nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Haberi Görüntüle

ARNAVUTLUK NEREDE?

Arnavutluk, Balkanlar'da bir ülkedir. Komşuları kuzeyde Karadağ, kuzeydoğusunda Kosova, doğusunda Kuzey Makedonya ve güneyinde Yunanistan'dır. Bunun dışında ülkenin batıda Adriyatik Denizi ve güneybatıda İyonya Denizi'ne kıyısı bulunmaktadır. İyon Denizi ile Adriyatik Denizi arasındaki Otranto Boğazı'nın karşısındaki İtalya'ya uzaklığı 72 km'den (45 mi) daha azdır.

İZLE | Batık Osmanlı gemisinde tarihi keşif! İşte Yeniçeriler'in tüfekleri... İZLE | Batık Osmanlı gemisinde tarihi keşif! İşte Yeniçeriler'in tüfekleri... Haberi Görüntüle

ARNAVUTLUK PARA BİRİMİ NE?

Arnavutluk kendine has para birimi kullanıyor. Avrupa Birliği üyeliği bulunmayan Arnavutluk para birimi olarak Lek kullanıyor. 1926 senesinde bu zamana kadar ülkenin para birimi olan Lek "L" sembolü ile gösterilmektedir.

Banknot ve madeni para olarak basılan Arnavutluk Leki ülkede kullanılan para birimini ifade eder. Bu nedenle ülkeye giriş yapmadan önce elinizdeki para birimini Lek olarak çevirmelisiniz. Yine aynı şekilde ülkede bulunan döviz bürolarını kullanarak da bu dönüştürme işlemi yapılabilir.

Arnavutluk Leki'nin bir alt birimi "qindarke" ismiyle de anılır. Fakat sonraki yıllarda bu para birimi kullanımdan kaldırılmıştır. 1 Lek çok nadir kullanıldığı için genel olarak Arnavut leki madeni paralarda 5, 10, 20, 50 ve 100 para birimi olurken banknotlarda da 200, 500, 1000 ve 2000 lek kullanımı yaygındır.

İZLE | Batık Osmanlı gemisinde tarihi keşif! İşte Yeniçeriler'in tüfekleri... İZLE | Batık Osmanlı gemisinde tarihi keşif! İşte Yeniçeriler'in tüfekleri... Haberi Görüntüle

ARNAVUTLUK BAŞKENTİ NERESİ?

Tiran, Arnavutluk'un başkenti ve en büyük şehridir. Şehrin nüfusu 2015 yılı itibarı ile nüfusu 800,986'dır. Şehrin adı eski Yunanca'da mutlak güç sahibi yönetici anlamına gelmektedir. Tiran, Dalmaçya Denizi'ne kıyısı olmasa da, Arnavutluk'un sahil kesimine ulaşmak için en uygun geçiş noktasıdır. Şehir kamu kurumları ve özel üniversitelere sahiptir ve ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel yaşam merkezidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading