Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu çocuk henüz 7 yaşında! Görme engelli piyano dehası İpek Nisa Göker izleyenleri kendine hayran bırakıyor

Antalya'nın Kalkan beldesinde bir dünya yıldızı yetişiyor. Allah vergisi 'absolute' kulağa sahip 7 yaşındaki İpek Nisa Göker, müzikteki yeteneğiyle daha şimdiden Türkiye'nin gündemine oturdu.

Kültür / Sanat

21.05.2024, 00:57

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı tatil beldesi Kalkan'da bir dünya yıldızı yetişiyor. 7 yaşındaki İpek Nisa Göker, müzik yeteneğiyle şimdiden Türkiye'nin gündemine oturdu. 

Piyanosuyla birbirinden güzel eserler icra eden görme engelli bu minik kız, sosyal medyada yayınlanan vidyolarıyla geniş bir hayran kitlesine kavuştu. 

Doğuştan gelen müzik yeteneğini piyanodaki ustalığıyla birleştirmeyi başaran dünya tatlısı İpek, parmaklarıyla adeta ışık saçıyor. 

Ünlü şan eğitmeni Emre Yücelen, İpek'in 'absolute kulağa' sahip olduğunu söylüyor. Türkçeye 'mutlak kulak' olarak çevrilen kavram, bir kişinin referans bir notaya ihtiyaç duymadan kendisine verilen sesleri rahatlıkla çalabilmesini ifade ediyor. 

Üçüz kardeşler Nilay, İnci ve İpek.

Baba Muhsin Göker, Eskişehir'de yaşarken üçüz çocukları doğduktan sonra Antalya'nın Kaş ilçesine taşınmaya karar verdiklerini söylüyor. Minik müzik dehası İpek de Göker çiftinin üçüz çocuklarından biri. 

Tatil beldesi Kalkan'a geldikten sonra çocukları Nilay, İnci ve İpek'e dilediklerince vakit ayırmaya başladıklarına dikkat çeken baba Muhsin Göker, minik kızı İnci'nin de müzikte İpek kadar yetenekli olduğunu söylüyor.

Dünyayı notalarıyla gören ve zihninden geçenleri tuşlara aktaran İpek'in çok sayıda özgün bestesi bulunuyor. İpek kendi bestelerine 'Tırtılın Yürüyüşü', 'Bayan Krampip', 'Bay Loran', 'Gezegen Dünyası' gibi isimler vermiş. İpek, klasik besteleri de hiç zorlanmaksızın çalıp dinleyenleri kendine hayran bırakıyor. 
 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading