Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede? Yassıada'ya nasıl gidilir?

Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede? Yassıada'ya nasıl gidilir?

Demokrasi ve Özgürlükler Adası eski ismiyle Yassı Ada 27 Mayıs Darbesi yıl dönümünde yapılan tören sonrasında internette araştırılmaya başladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; konuşmasında Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu'dan da bahsetti. Vatandaşlar internette 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede' araması yapıyor. Peki Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede? Yassı Ada'ya nasıl gidilir?

Kültür / Sanat

09.04.2024, 16:13

Yassı Ada-Demokrasi ve Özgürlükler Adası internette en çok araştırılanların arasına girdi. 27 Mayıs Darbesi 62. yıl döneminde Yassı Ada için anma porgramı düzenlendi. Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak ismi değiştirilen Yassı Ada'da yapılan programda Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu'dan bahsetti. Bu olay sonrasında internette Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede, nasıl gidilir diye araştırmaya başladı. Peki Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede? Yassı Ada'ya nasıl gidilir?

Altın Portakal Film Festivali sona erdi! Altın Portakal'da kimler ödül aldı? Altın Portakal Film Festivali sona erdi! Altın Portakal'da kimler ödül... Haberi Görüntüle

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI NEREDE?

Demokrasi ve Özgürlükler Adası bir diğer adıyla Yassı Ada, Marmara Denizi'nde bulunan İstanbul'a yakın olan küçük bir adadır. Marmara Denizi'ndeki biri sivri diğeri yassı olan iki yakın adadan yassı olanıdır. Ada 740 metre boyunda ve 185 metre eninde bir adadır.

1960 Darbesi sonrasında gerçekleşen yargılamayla hafızalarda bulunan Yassı Ada, ismi değiştirilerek Demokrasi ve Özgürlükler Adası yapıldı.

Dünya müzik listelerinde şaşkınlık: En zengin kadın şarkıcı kim? Dünya müzik listelerinde şaşkınlık: En zengin kadın şarkıcı kim? Haberi Görüntüle

YASSI ADA'YA NASIL GİDİLİR?

Yassı Ada-Demokrasi ve Özgürlükler Adası İstanbul Adalar ilçesi olarak bilinen Büyükada,Heybeliada,Burgazada, Kınalıada'nın tam arkasında bulunuyor. 

Kadıköy'de yer alan İDO iskelesinden kalkan vapurlarla Yassı Ada'ya gidiliyor.  Gidiş saati 10.00 KAdıköy İskelesi'nden kalkan tekneler ile yapılıbiliyor. Adadan dönüş ise 15.00'te Kadıköy İskelesi'ne yapılmaktadır.

Vapur ile gidiş/ geliş ortalama 45 dakika sürmektedir.

MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı yaşadı... MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı... Haberi Görüntüle

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI'NA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Yassı Ada'ya giriş ücreti yetişkinler için 50 TL, öğrenci ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ise 25 TL'dir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading