Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor! 9 gün boyunca 500'den fazla etkinlik...

Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor! 9 gün boyunca 500'den fazla etkinlik...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından; 100 gün boyunca 11 ayrı ilde düzenlenen ve dünyanın en uzun süreli festivallerinden biri olan  Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin duraklarından olan Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 21:33

Mezopotamya'nın çok dinli, dilli, kültürlü yapısı, kendine has mimarisi ve sanat anlayışı ile pek çok uygarlığın merkezi Diyarbakır'da, Sur Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor.

Festival, 9 gün boyunca 40'ı aşkın noktada 500'den fazla etkinlikle misafirlerini ağırlayacak. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Sur'da basın mensuplarına festivalin detaylarını anlatacak. Festivalde dengbejlerden popüler sanatçıların konserlerine, tiyatro temsillerinden Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkıların seslendirileceği konserlere, çocuk etkinliklerinden Eyvan gecelerine kadar birçok farklı etkinlik gerçekleştirilecek. 

Ulu Cami, Hz. Süleyman Camii, Keçi Burcu, Kurşunlu Camii gibi kentin simge mekanları kültür-sanat ve müzik rotası haline gelecek. Meryem Ana Kilisesi'nde Süryani Kadim ilahileri söylenirken, Surp Gıragos Kilisesi'nde Ermeni Bestekârlar Konseri ve İnançların Dili Konseri olacak.

Seyahat severlere müjde! Dünyanın en iyi seyahat rotaları belli oldu: Türkiye'den hangi ilimiz yer aldı? Seyahat severlere müjde! Dünyanın en iyi seyahat rotaları belli oldu:... Haberi Görüntüle

ÜNLÜ İSİMLER DE KATILACAK

Dağkapı Meydanı'na Simge, Oğuzhan Koç, Alişan, Merve Özbey, Fatma Turgut, Murat Dalkılıç, Derya Uluğ, Ferhat Göçer ve Bengü renk katacak. Bakanlığa bağışlanan Türk musiki tarihine önemli katkılarda bulunmuş Ermeni bestekârların nota koleksiyonu, Surp Gıragos Kilisesi'nde sergilenecek.

Festival kapsamında Atatürk'ün Cumhuriyet Müzesi'nde yer alan binlerce fotoğrafıyla yapay zekâ teknolojisi kullanılarak hazırlanan 'Bir Hayalin İnşası' dijital eseri, Arkeoloji Müzesi'nde görülebilecek. Çocuklar için de özel etkinlikler de yapılacak.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading