Sitede Ara

En eski Hristiyan soyu ne? Magdalalı Meryem kimdir?

En eski Hristiyan soyu ne? Magdalalı Meryem kimdir?

Magdanalı Meryem ya da Mecdelli Meryem adıyla bilinen kişi internette merak edilmeye başladı. En eski Hristiyan soyu ne diye araştırma yapılıyor. Peki en eski Hristiyan soyu ne? Magdalalı Meryem kimdir?

Kültür / Sanat

23.01.2024, 19:01

Vatandaşlar internette en eski Hristiyan soyu ne diye araştırma yapmaya başladı. Magdanalı Meryem ya da Mecdelli Meryem adıyla bilinen kişi merak ediliyor. Peki en eski Hristiyan soyu ne? Magdalalı Meryem kimdir?

Dünya müzik listelerinde şaşkınlık: En zengin kadın şarkıcı kim? Dünya müzik listelerinde şaşkınlık: En zengin kadın şarkıcı kim? Haberi Görüntüle

EN ESKİ HRİSTİYAN SOYU NE?

Tarihteki en eski Hristiyan soyu tam olarak bilinememektedir. Kaynaklarda böyle bir bilgi bulunmamaktadır.

Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Haberi Görüntüle

MAGDALALI MERYEM KİMDİR? MECDELLİ MERYEM KİMDİR?

Mecdelli Meryem veya Magdalalı Meryem, Yeni Ahit'e göre İsa'nın takipçilerinden biridir. Markos ve Yuhanna İncillerinde, öldükten ve gömüldükten sonra dirilen İsa'yı ilk gören kişi olarak geçer. 22 Temmuz, Hristiyanlıkta Azize Mecdelli Meryem Günü'dür.

Mecdelli Meryem'in, Celile'nin Tiber Gölü kıyısındaki "Mecdel Nunayya" kasabasından olduğu kabul edilir. Luka İncili'ne göre İsa onu kötü ruhlarından kurtarmıştır.

Luka İncili'ne göre İsa bir gün Ferisilerden Simun'un evine yemeğe gider. Yemek esnasında bölgede günahkâr olarak bilinen bir kadın odaya girer ve İsa'nın ayaklarını gözyaşları ile ıslatıp saçları ile siler. Daha sonra güzel kokulu bir yağ ile ovar. Simun, "Bu adam peygamber olsaydı, kendisine dokunan bu kadının kim ve ne tür bir kadın olduğunu, günahkâr biri olduğunu anlardı," der. İsa Simun'a kısa bir öykü anlatır ve sonrasında kadının diğerlerinden çok olan günahlarını bağışladığı için onun da kendisini diğerlerinden daha çok sevdiğini ifade eder. Daha sonra kadına "Günahların bağışlandı. İmanın seni kurtardı, esenlikle git," der. Luka İncili'nde bahsedilen bu günahkar kadının Mecdelli Meryem olduğu düşünülür.

Maria Magdalena ya da Mecdelli Meryem hakkındaki bir diğer inanışa göre, İsrail'de kötü işler yaptığı gerekçesiyle taşlanan Meryem'e İsa yardım eder. İsa, kadını linç etmek için toplanan kalabalığa "Hiç günahım yok diyen devam etsin" der ve bunun üzerine öfkeli kalabalık dağılır. Daha sonra Meryem tövbe ederek Hristiyanlığı kabul eder ve bir azize olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading