Filistinli sanatçıdan Türkiye'ye teşekkür: 'Hep beraber Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu görmeyi umuyorum'

Filistinli sanatçıdan Türkiye'ye teşekkür: 'Hep beraber Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu görmeyi umuyorum'

Filistinli müzik grubu "Le Trio Joubran" üyelerinden Samir Joubran, "(Bu işgalin) tarihi 7 Ekim'de başlamadı. Uzun yıllar önce başladı. Türk halkına, hükümetine, biraz olsun kendine karşı dürüst olan, Filistinlilerin mağdur olduğunu hisseden, şiddetin her zaman şiddet olduğunu söyleyen tüm dünyaya teşekkürler. Hepimiz için dua etmenin tam zamanı ve hep beraber bir gün Filistin'in özgür ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu görmeyi umuyorum." temennisinde bulundu.

Kültür / Sanat

27.01.2024, 14:08

Filistinli 3 kardeşin bir araya gelerek kurduğu müzik grubu Le Trio Joubran, Epifoni organizasyonuyla Maslak TIM Show Center'da bir konser verdi.

İzleyicilerin "Free Palestine" diyerek slogan attığı konserde, grubun en büyüğü Samir Joubran, sahnede bir konuşma yaptı.

MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı yaşadı... MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı... Haberi Görüntüle

"BİZİM SİLAHIMIZ ÖLDÜRMÜYOR"

Joubran, "Halkımız için büyük bir sorumluluk hissediyoruz ve anormal bir durumda normal olmaya çalışmak bizim davamızdır. Amacımız hala umut etmek. Bir umut, insanlık ve dua etmek için yapabileceğimiz tek şey bu müzik. Bu enstrümanın bizim silahımız olduğunu hissediyoruz ama bu silah öldürmüyor, insanları yaşatıyor." dedi.

Cem Yılmaz’ın yaşlanma süreci şoke etti! Ünlü oyuncu kaç saatte yaşlandı? Cem Yılmaz’ın yaşlanma süreci şoke etti! Ünlü oyuncu kaç saatte ... Haberi Görüntüle

"UMARIM ŞİDDETLE BİR ŞEYLERİN ÇÖZÜLEMEYECEĞİ ANLAŞILIR"

Zor bir yolculuk sonucu Filistin'den Türkiye'ye geldiğini söyleyen sanatçı, şöyle konuştu:

"Mağdur ve kahraman hissetmek arasında gidip geliyoruz. Oysa ki biz ikisi de olmak istemiyoruz. Çok basit, biz sıradan insanlar olmak, insan gibi yaşamak istiyoruz. Normal bir insan olmak için normal bir hayat yaşamak zorundayız ve normal bir hayat yaşamak için de işgal altında kalmadan yaşamak zorundayız. Sorun da bununla başlıyor. Konserin başında Filistinlilere yönelik bu büyük soykırımda hayatını kaybeden tüm kurbanlar için saygı duruşunda bulunurken, şimdi de İsraillilerin hapishanelerinden daha fazla insanın, genç kızların serbest bırakılması için dua ediyoruz. Umarım şiddetle bir şeyin çözülemeyeceği anlaşılır. Biz artık hayatımızın geri kalanını işgal altında sürdüreceğimiz bir çözümü kabul etmiyoruz."

Zeynep Bastık estetik iddialarına isyan etti: Sosyal medyada ne cevap verdi? Zeynep Bastık estetik iddialarına isyan etti: Sosyal medyada ne cevap... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Bölgede barışın hakim olmasını istediklerini söyleyen Joubran, barışın adalet olmadan sağlanamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Özgürlük olmadan yaşayamayız. Bu mesaj tüm dünyaya yayılabilir. (Bu işgalin) tarihi 7 Ekim'de başlamadı. Uzun yıllar önce başladı. Türk halkına, hükümetine, biraz olsun kendine karşı dürüst olan, Filistinlilerin mağdur olduğunu hisseden, şiddetin her zaman şiddet olduğunu söyleyen tüm dünyaya teşekkürler. Hepimiz için dua etmenin tam zamanı ve hep beraber bir gün Filistin'in özgür ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu görmeyi umuyorum." 

Konser yaklaşık 2 saat sürerken grup, "Katibim Türküsü"nün müziğini seslendirerek dinleyicilerine sürpriz yaptı. Konserden elde edilen gelir Kızılhaç ve Filistin'de tedavi bekleyen yaralılara bağışlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading