Gürcistan nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Gürcistan nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Gürcistan hakkında araştırma yapanlar 'Gürcistan nerede, para birimi ne, başkenti neresi?' diye arama yapıyor. Doğal güzellikleri, gezilecek yerleri ve vizesiz ülkelerden biri olan Gürcistan gündemde yerini aldı. Pasaportsuz, Türkiye'den vizesiz gidilen ülkeler içindeki Gürcistan uygun fiyatlı olmasıyla da dikkat çekiyor. Peki Gürcistan nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Kültür / Sanat

23.01.2024, 19:42

Gürcistan, yurt dışı gezisi yapmak isteyenlerin gündeminde bulunuyor. Vizesiz gidilen ülkeler arasında bulunan Gürcistan, gezilecek yerleri ve çok çeşitli mutfağıyla da ilgi görüyor. Peki Gürcistan nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı yaşadı... MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı... Haberi Görüntüle

GÜRCİSTAN NEREDE?

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da bulunan bir ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye bulunur. Ülkenin batı sınırını ise Karadeniz belirler.

Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Haberi Görüntüle

GÜRCİSTAN PARA BİRİMİ NE?

Gürcistan resmi para birimi 1995 senesinde Gürcistan Merkez Bankası tarafından dağıtılan Gürcistan Larisidir. Lari para birimi Gürcistan'ın Güney Osetya ve Abhazya bölgeleri dışında bütün bölgelerinde kullanılmaktadır. Gürcistan Larisi banknotlarının üzerinde ülke tarihinin önemli kişileri ve liderlerinin portleri bulunmaktadır.

Gürcistan Larisine ait 8 birim madeni para vardır. Bunlar; 1, 2, 5, 10, 20, 50 tetri ve 1, 2 Lari olarak, banknot paralar ise 5, 10, 20, 50, 100, 200 Lari olarak tedavüldedir.

Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Haberi Görüntüle

GÜRCİSTAN BAŞKENTİ NERESİ?

Tiflis, Gürcistan'ın başkenti ve en kalabalık şehridir. Tiflis; Gürcistan'ın doğusunda, Tiflis Havzasında, Kura Nehri'nin iki yakasında kuruldu. Kuzeyinde Saguramo Dağları'nın güney yamacı, doğusunda İgris Zageni Dağı'nın kuzeybatı bölümü ve güneyinde Trialeti Dağları bulunmaktadır. Şehir 502 km²'lik bir alanı kaplar ve 1.152 milyondan fazla nüfusa sahip olan Tiflis, MS 5. yüzyılda İberya Kralı Vahtang Gorgasali tarafından kuruldu. Tiflis, o zamandan beri çeşitli Gürcü krallıklarının ve cumhuriyetlerinin başkenti oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading