İç Anadolu'da gezilecek yerler? Konya, Nevşehir ve Aksaray ziyaretçilerini bekliyor!

Her yıl binlerce turisti ağırlayan İç Anadolu aslında turizmin en gelişmiş olduğu bölgelerden. Peri Bacaları ile ünlü Kapadokya ve derin doğa harikası Ihlara Vadisi bunlardan sadece birkaçı. Haberde, bozkır diyarı İç Anadolu'yu okuyarak gezeceksiniz.
İç Anadolu'da gezilecek yerler? İç Anadolu'da tarihi ve turistik il ve ilçeler hangileri? İşte detaylar.
Yaz tatilini İç Anadolu'da geçirmek isteyenler birçok seçeneğe sahip. Kapadokya, Beypazarı, Konya ilk akla gelen yerler. Ancak bunların dışında gezilebilecek birçok yer var.
"GÜZEL ATLAR DİYARI"
"Güzel atlar diyarı" Kapadokya'da hem güzel bir tatil yapabilir hem hayatınıza unutulmaz anılar ekleyebilirsiniz. Her mevsimin yakıştığı bu bölge adeta etkinliklerin neredeyse sınırsız olduğu turizm cazibe merkezi.
HER KARIŞI TARİH KOKUYOR
Yer altı şehirleri, Peri Bacaları, tarihten kalma Uçhisar Kalesi, Ürgüp ve Göreme fiziki dokusuyla hayranlık uyandırıyor.
KAPADOKYA'DA ETKİNLİKLERİN SINIRI YOK
Bu bölgede balon turları bir hayli meşhur. Bunun dışında çömlek yapma heyecanı yaşayabilir veya doğa yürüyüşlerin katılabilirsiniz.
AKSARAY'IN DOĞA HARİKASI: IHLARA VADİSİ
Gezdiğinizde, tabiata var edene şükredeceğiniz bir diğer yer ise Ihlara Vadisi. Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde vadi, dünya üzerinde bulunan kanyonlar arasında önemli bir yere sahiptir. 18 km. uzunluğunda, 200 mt. genişliğinde ve 150 mt. derinliğindeki kanyona inebilmek için uzunca bir merdivenden geçmek gerekiyor.
DUVARLARINDA FRESKLİ KİLİSELER VAR
Melendiz Nehri'nin, içerisinden akıyor olması, duvarlarda kayalara oyulmuş freskli kiliselerin bulunduğu vadinin bu kadar yeşil olmasındaki ana sebep...
GEZ DÜNYAYI GÖR KONYA'YI
Yaz tatili için bir diğer adres Konya denince ilk akla gelen Hz. Mevlana Türbe ve Müzesi.
PEYGAMBERİMİZİN SAKAL-I ŞERİFİ DE MÜZEDE
Mevlana Müzesi avlu, bahçe ve dergah olmak üzere üç ayrı bölümden oluşuyor. Hazreti Mevlana Celalettin-i Rumi'nin türbesi, Mevlana Müzesi içinde bulunan tilavet odasında yer alıyor. Tilavet odasından içeri girildiğinde Hz. Mevlana’ya ait eserler, eşyalar ve en güzeli Peygamber Efendimiz(SAV)’in Sakalı Şerifi yer alıyor.
UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ'NDE: HATTUŞA
Türkiye sınırları içinde, UNESCO Dünya Mirası listesine alınmış 18 yerden biri olan Hattuşa, Çorum'a yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken bir antik kent.
ENGEBELİ YOLLARDA TARİH SEYRİ YAPACAKSINIZ
İlk büyük uygarlık diyebileceğimiz Hititlerin başkenti olan antik kent, tepelerin yamaçlarına, arada oluşan vadilere kurulmuş, oldukça engebeli bir bölge. Arabayla gelseniz de yürünecek yollar, geçilecek tüneller, tırmanılacak bazı kısımları bulunduğundan ayakkabı seçimini de ona göre yapmakta fayda var.
GÖZÜNÜZ, GÖNLÜNÜZ VE MİDENİZ DOYSUN
Hem gözünüze, hem gönlünüze ama özellikle de midenize şölen yaşatmak istiyorsanız eğer Beypazarı kesinlikle doğru adres. Ankara sınırları içinde yer alan ilçe gezmeniz gereken yerler Suluhan, Demirciler Sokak, Alaaddin Sokak ve Cami, Türk Hamam Müzesi, Yaşayan Müze, Gümüşçüler Çarşısı... Buraya kadar gelip havuçla yapılan şeylerden tatmadan dönmemeniz gerekiyor
ODUNPAZARI'NDAKİ EVLER GÖRÜLMEYE DEĞER
Eskişehir’in en eski yerleşim yerlerinden, hatta tarihi şehir merkezi olan Odunpazarı ise kentin aynı zamanda en turistik yerlerinden biri. Bölge mütevazi, sevimli ve iyi korunmuş tarihi evleri, konakları, müzeleri, türbeleri ve eski tarz çarşıları ile ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor.
