Konya'nın nesi meşhur? Konya'da gezilecek yerler

Konya'nın nesi meşhur? Konya'da gezilecek yerler

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Konya'nın neyi meşhur? Konya'da gezilecek yerler neresi? Konya ilimiz hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Kültür / Sanat

20.03.2024, 21:06

Ülkemizde her ilimizin ayrı yemek kültürü vardır. Peki Konya’nın nesi meşhurdur? Konya’ya gidince nereler gezilmeli? Konya’ya gidince yapılması gerekenleri sizler için derledik.

Seyahat severlere müjde! Dünyanın en iyi seyahat rotaları belli oldu: Türkiye'den hangi ilimiz yer aldı? Seyahat severlere müjde! Dünyanın en iyi seyahat rotaları belli oldu:... Haberi Görüntüle

KONYA’NIN NEYİ MEŞHUR?

-Bamya Çorbası

-Tirit

-Dilber Dudağı

-Batırık

-Düğün Pilavı

-Çebiç

-Etli Ekmek

-Arabaşı Çorbası

-Sacarası

-Su Böreği

-Fırın Kebabı

-Mevlana Böreği

Seyahat severlere müjde! Dünyanın en iyi seyahat rotaları belli oldu: Türkiye'den hangi ilimiz yer aldı? Seyahat severlere müjde! Dünyanın en iyi seyahat rotaları belli oldu:... Haberi Görüntüle

KONYA’DA GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Mevlana Türbesi

Konya’da gezilecek yerlerin en başında Mevlana Celaleddin Rumi’nin kabrinin de bulunduğu türbe gelir. 1274 yılında Mevlana’nın oğlu Sultan Veled tarafından yaptırılan bu türbe turistlerin uğrak noktasıdır.

İnce Minareli Medrese

Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan medrese Selçuklu Dönemi’ne ait. Buraya müze kartı ile girebilir ve içerisinde bulunan Taş ve Ahşap Eserler Müzesi’ni de gezme imkanı bulabilirsiniz.

Karatay Medresesi

Küçük ama Konya için oldukça önemli olan bu medrese, Konya’nın geçmiş zamanlarda kültür ve ilim merkezi olduğunu belirtir.

Sille Köyü

Oldukça tarihi bir yer olan Sille Köyü, organik serpme kahvaltı yapmak isteyenler için bire bir. Büyük Selçuklu dönemine kadar uzanan bir geçmişi olan Sille Köyü, ziyaret edilmesi gereken yerlerden.

Konya Selimiye Cami

Mevlana Dergâhı'nın batısında yer alan Şehzade Selim tarafından yaptırılmış Klasik Osmanlı Mimarisinin en güzel örnekleri arasında olan bu cami, zaman zaman restorasyon yapıldığı için kapalı olabiliyor. Yinede cami etrafını görmek için gidilir.

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk'ün Konya ziyaretlerinde kendisine tahsis edilmiş iki katlı küçük mütevazi bir ev. Çoğu kişi tarafından bilinmeyen bu ev günümüzde müze olarak kullanılıyor ve Mustafa Kemal'in kişisel eşyaları ve kıyafetleri sergileniyor. 

Karapınar Çölü

Ülkemizdeki tek çöl olması ile ilgileri üzerine çeken bu yere giderek kendinizi farklı bir ülkedeymiş gibi hissedebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading