Kuzey Makedonya nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Kuzey Makedonya nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Kuzey Makedonya hakkında araştırma yapanlar 'Kuzey Makedonya nerede, para birimi ne, başkenti neresi?' diye arama yapıyor. Doğal güzellikleri, gezilecek yerleri ve vizesiz ülkelerden biri olan Kuzey Makedonya gündemde yerini aldı. Pasaportsuz, Türkiye'den vizesiz gidilen ülkeler içindeki Kuzey Makedonya uygun fiyatlı olmasıyla da dikkat çekiyor. Peki Kuzey Makedonya nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

Kültür / Sanat

21.02.2024, 22:42

Kuzey Makedonya, yurt dışı gezisi yapmak isteyenlerin gündeminde bulunuyor. Vizesiz gidilen ülkeler arasında bulunan Kuzey Makedonya, gezilecek yerleri ve çok çeşitli mutfağıyla da ilgi görüyor. Peki Kuzey Makedonya nerede, para birimi ne, başkenti neresi?

MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı yaşadı... MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı... Haberi Görüntüle

KUZEY MAKEDONYA NEREDE?

Kuzey Makedonya, Balkanlar'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 1991 yılında Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Kuzey Makedonya'nın kuzeyinde Sırbistan ve Kosova, batısında Arnavutluk, güneyinde Yunanistan, doğusunda Bulgaristan ile komşudur. Kuzey Makedonya, Makedonya'nın kuzeyden üçte birlik bölümünü kaplamaktadır. Nüfusu yaklaşık 2 milyon olan ülkedeki en büyük etnik grup Güney Slavlarına dâhil olan Makedonlardır. Kuzey Makedonya'da Arnavutlar nüfusun  yüzde 25'ini oluşturur ve en büyük azınlıktır. Türkler, Çingeneler, Sırplar, Boşnaklar ve Ulahlar diğer etnik gruplardır.

Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Haberi Görüntüle

KUZEY MAKEDONYA PARA BİRİMİ NE?

Makedonya'da kullanılmakta olan para birimine Makedonya Dinarı denir. Ülkede kullanılmakta olan para biriminin son güncellenmesi 1996 serisine yapılmıştır. Makedonya para biriminin; 10 Denar, 50 Denar, 100 Denar, 500 Denar, 1000 Denar ve 5000 Denar'dan oluşmaktadır.

Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Kansere yenik düştü! Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayata veda etti! Haberi Görüntüle

KUZEY MAKEDONYA BAŞKENTİ NERESİ?

Üsküp, Kuzey Makedonya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Ülke nüfusunun dörtte biri bu şehirde yaşamaktadır. Üsküp; ülkenin politik, kültürel, ekonomik ve akademik merkezidir. Şehir, ortasından geçen Vardar Nehri tarafından ikiye ayrılır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading