Yandex Metrica

Sitede Ara

Nisyros - İncirli adası nerede? Nisyros - İncirli adasına nasıl gidilir?

Nisyros - İncirli adası nerede? Nisyros - İncirli adasına nasıl gidilir?

Yunanistan’ın güneyinde, ülkemizin kuzeyinde yer alan, Yunanca ismi olan Nisyros’dan Türkçe’ye İncirli Adası olarak geçen bu olağanüstü yer hakkında merak edilen, "Nisyros - İncirli adası nerede? Nisyros - İncirli adasına nasıl gidilir?" sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Kültür / Sanat

06.04.2024, 13:56

On iki adadan biri olan İncirli adasını diğer adalardan ayıran en belirleyici özelliği Avrupa’nın en büyük aktif kraterlerine ev sahipliği yapmasıdır. Peki, Nisyros - İncirli adası nerede? Nisyros - İncirli adasına nasıl gidilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

NİSYROS NEREDE?

Nisyros Ege denizinde konumlanmış olan Dodekanez, yani 12 adalardan birisidir. Adanın en büyük özelliği volkanik olmasıdır. Yunanistan’ın güney ege bölgesinde yer alan adanın merkezi Mandraki’dir.

NİSYROS'A NASIL GİDİLİR?

Yunanistan ve Türkiye arasında hem deniz hem de kara yollarıyla bağlantılar olduğu için adaya ulaşım beklediğinizden daha kolay. Adaya deniz yoluyla ulaşım sağlamak isteyenler öncelikle Marmaris ya da Bodrum’a gitmelidir. Buradan Kos Limanı’na düzenli olarak yapılan seferler aracılığıyla Kos’a ulaşıp, oradan adaya sürekli yapılan seferleri kullanarak da adaya gidebilirler. Kos adasında bulabileceğiniz rehber eşliğinde gezdiren ve ulaşımı sağlayan turlara katılım sağlamak için yaklaşık 25 Euro gibi oldukça ucuz bir fiyat ödemeniz gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading