Yandex Metrica

Sitede Ara

Küreği 95 bin 500 dolarlık elmasa vurdu: Bir anda hayatı değişti: 19,22 karatlık mucize

Küreği 95 bin 500 dolarlık elmasa vurdu: Bir anda hayatı değişti: 19,22 karatlık mucize

Hindistan'da bir madenci değeri tam 95 bin 500 dolar eden 19,22 karatlık elmas buldu. BBC'ye konuşan madenci 'Taşları elekten geçirirken cam parçasını andıran bir şey gözüme çarptı. Yukarı kaldırıp baktım ve soluk parlama gördüm. O anda elmas bulduğumu anladım' ifadelerini kullandı.

Dünya

25.07.2024, 18:38

Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletinde bir madenci devletten kiraladığı bölgede yaklaşık 95 bin 500 dolar (3 milyon 151 bin lira) değerinde 19,22 karatlık elmas buldu.

O anları BBC'ye anlatan madenci Raju Gound eyaletin Panna bölgesinde elmas bulma umuduyla 10 yıldan fazla süredir devletten maden kiraladıklarını belirtti. Gound, "Taşları elekten geçirirken cam parçasını andıran bir şey gözüme çarptı. Yukarı kaldırıp baktım ve soluk parlama gördüm. O anda elmas bulduğumu anladım." dedi.

Mucizevi olayı anlatan madenci, bulduğu elması yetkililere götürdüğünü ifade ederek, 9,22 karatlık elmasa yaklaşık 95 bin 500 dolar değer biçildiğini anlattı. Gound, vergi payı düşüldükten sonra parasını teslim alacağını kaydederek, bununla yaklaşık 6 bin dolarlık borcunu ödemeyi, ailesi için daha iyi bir ev yaptırmayı ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamayı planladığını belirtti.

Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası yazdı Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası... Haberi Görüntüle

PARAYI AKRABALARI İLE PAYLAŞACAK

Sözlerine devam eden Gound, elmastan elde edeceği parayı birlikte yaşadığı 19 akrabasıyla bölüşeceğini belirterek, "Yarın, yine elmas aramak için madene gideceğim." dedi.

Panna, elmas kaynaklarının zenginliğiyle biliniyor ve bölge sakinleri, değerli taş bulma umuduyla devletten maden kiralıyor. Bölgede büyük elmas keşifleri nadiren de olsa yaşanabiliyor. Panna'da 2018'de yine bir madenci, yaklaşık 179 bin dolar değerinde elmas bulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading