Yandex Metrica

Kuşatma planı hazır! Savaş gemileri Pasifik Okyanusu'nda toplanıyor! Çin NATO için büyük bir tehdit

Kuşatma planı hazır! Savaş gemileri Pasifik Okyanusu'nda toplanıyor! Çin NATO için büyük bir tehdit

Pasifik Okyanusu'nda Çin baskısı NATO'yu harekete geçirdi. Savaş gemileri, uçak gemileri ve denizaltıları Pasifik'e kıran NATO, bölgedeki Çin etkisini kırmayı planlıyor. 

Dünya

19.08.2024, 17:19

Şimdiye kadar Çin'i izlemekle yetinen NATO, sonunda Pasifik Okyanusu'ndaki askeri varlığını artırmak zorunda kaldı. Şimdiye kadar NATO yalnızca Rusya'yı en büyük tehdit olarak görüyordu, ancak bu yıl Temmuz ayında Washington'da düzenlenen konferansta Çin, dünyaya yönelik en büyük tehdit olarak değerlendirildi. 

O zamandan beri Çin NATO'nun hedefi haline geldi. NATO üyeleri de Çin'e karşı asker konuşlandırıyor. Artık bunlara İtalya da dahil oldu. İtalya ilk kez uçak gemisi Cavour'u Çin'e komşu Pasifik Okyanusu bölgesinde konuşlandırdı.

ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay Haberi Görüntüle

İTALYAN GEMİSİ ÇİN'E YAKLAŞIYOR

Cavour ve başka bir İtalyan firkateyni yakın zamanda Guam adası yakınlarında ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln ile tatbikatlar gerçekleştirdi. Cavour uçak gemisi saldırı grubunun komutanı Tuğamiral Giancarlo Ciappina, "Bu, her şeyden önce, her yerde güç kullanma yeteneğimizin bir göstergesidir" dedi.

Bazı güvenlik analistleri, Avrupa donanmalarının Pasifik'teki herhangi bir çatışmada ön cephede rol oynayacağını söylüyor. Ancak giderek artan varlıkları Çin ile ilişkileri zorluyor.

Çin, Tayvan yakınlarında sürekli olarak savaş ve bombardıman uçakları uçuruyor. Çin'in her an Tayvan'a saldırabileceği korkusu var. Amerika Tayvan'ı savunacağına söz verdi. Böyle bir durumda Tayvan'a saldırı durumunda Amerika da bu çatışmaya katılabilir. 

Böyle zamanlarda Avrupa donanmaları, Amerikan uçakları için ek platformlar sağlamak, denizaltı avlama yeteneklerini geliştirmek ve askeri malzemeleri sürdürmek gibi yöntemlerle Amerikan askeri gücünü artırabilir. NATO üyelerinin yalnızca Avrupa ve Kuzey Amerika'daki saldırılar için geçerli olan bir karşılıklı savunma anlaşması vardır, bu nedenle Hint-Pasifik bölgesinde yasal olarak birbirlerini savunmakla yükümlü olamazlar.

Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Haberi Görüntüle

İNGİLTERE VE FRANSA'DAN DA HAMLE GELDİ

İngiliz uçak gemisi HMS Prince of Wales ve saldırı grubunun gelecek yıl Pasifik'e varması bekleniyor. Fransa ayrıca Charles de Gaulle Taşıyıcı Taarruz Grubunu Pasifik Okyanusu bölgesine göndereceğini de açıkladı. 

Saldırı grubu, genellikle muhripler, kruvazörler ve diğer gemilerin yanı sıra savaş uçakları ve diğer uçakları içeren bir uçak gemisinin etrafında oluşturulan küçük bir kuvvettir. Almanya ve Hollanda da bölgeye savaş gemisi göndermeyi planlayan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyeleri arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

1

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading