Sitede Ara

Kuyruklu yıldız yaklaşıyor! Dünya'ya yakın geçecek

Kuyruklu yıldız yaklaşıyor! Dünya'ya yakın geçecek

Dünya'ya yakın konumdan bir kuyruklu yıldız geçecek. Üstelik çıplak gözle görülebilecek. 

Genel

30.09.2024, 16:21

2023 yılında gökbilimciler yılında keşfedilen, C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) adı verilen bu kuyruklu yıldızın oldukça parlak olma potansiyeline sahip olduğu söylendi. Bilim insanlarına göre "Yüzyılın Kuyruklu Yıldızı" olarak tanımlandı. 

 

Kuyruklu yıldız, sabah saatlerinde Avustralya ve Yeni Zelanda'nın Aotearoa kentinde sabah gökyüzünde çıplak gözle görüldü. Birkaç hafta sonra yıldızın en iyi halini görebileceğiz. 

Sciencealert'e konuya ilgili bilgi veren Abtronom Jonti Horner, kuyruklu yıldızın sadece sabahları görüleceğini söyledi. Gün doğumundan yaklaşık bir buçuk saat önce yükseldiğini belirtti. 

Kuyruklu yıldız, 30 Eylül'e kadar sabah gökyüzünde yaklaşık olarak aynı yükseklikte kalacağı bilgisini veren Horner, "Daha sonra her sabah ufka yaklaşacak ve 6 veya 7 Ekim'de yaklaşan şafağın parıltısında kaybolacak. Sabah gökyüzünde kuyrukluyıldızı görmek istiyorsanız, doğuya bakın. Aşağıdaki kaydırıcılar, enleminize bağlı olarak yönünüzü bulmanıza ve bakmak için en iyi zamanı seçmenize yardımcı olacaktır.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading