Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar

Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar

Kuzey Avrupa ülkesi Danimarka, Ukrayna’nın askeri çabalarını desteklemek üzere 18 adet Bohdana kundağı motorlu obüs siparişi verdiğini açıkladı. Kopenhag hükümeti sipariş verilen 18 adet Bohdana obüsünü Kiev yönetimine bedava verecek.

Dünya

23.07.2024, 15:15

Danimarka Savunma Bakanlığı, Ukrayna yapımı yeni kundağı motorlu Bohdana obüsler için yapılan anlaşmanın tamamlandığını ve teslimatların önümüzdeki ay yapılacağını açıkladı. Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, Ukrayna’nın savunma sanayisinin kabiliyetlerini değerlendirdiklerini ve bu satın almanın Ukrayna’nın cephe hatları için önemini vurguladı.

Poulsen; “Bu bahar Kiev’deki çeşitli savunma sanayi kuruluşlarını ziyaret etmek üzere Ukrayna’ya gittiğimde, doğrudan savunma sanayinden alım yaparak Ukrayna’yı destekleme potansiyeline ikna olduk. Bu sayede cephede ihtiyaç duyulan teçhizat yakınlarda üretilip teslim edilebilecek, lojistik avantajlar sağlanacak ve Ukrayna’nın savunma sanayisinin inşasına yardımcı olunacaktır.” açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray önünde kendini yaktı: 'Ben gazeteciyim yalan bilgi yayıyoruz' Beyaz Saray önünde kendini yaktı: 'Ben gazeteciyim yalan bilgi yayıyoruz' Haberi Görüntüle

KIEV'E DEV DESTEK

Diğer ülkeleri de Danimarka’nın Ukrayna’dan tedarik modelini benimsemeye teşvik eden Poulsen, Ukrayna’da mevcut mali kaynakları aşan önemli bir üretim kapasitesi olduğunu vurguladı.

Bohdana kundağı motorlu obüs, Ukrayna Savunma Sanayii Ulusal Birliği’nin önemli üyeleri olan Kramatorsk Ağır Makine Fabrikası ve Ukrayna Zırhı arasındaki işbirliği ile üretiliyor. Bohdana, Tatra PHOENIX 8×8 şasisini kullanan en son 3.0 versiyonu ile 6×6 ve 8×8 tekerlekli şasilerin temeline dayanmaktadır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading