Yandex Metrica

Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu 30 kişiyi idam ettirdi

Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu 30 kişiyi idam ettirdi

Kuzey Kore'de temmuz ayında meydana gelen sellerde 5 binden fazla kişi tahliye dilirken ölen ya da kaybolan kişi sayısının ise 1000'i geçtiği bildirilmişti. Güney Kore basını, sellerde ihmali bulunan yetkilileri idam ettirdiği, idam edilen yetkili sayısının 20 ila 30 olduğu iddia edildi.

Dünya

05.09.2024, 01:57

Kuzey Kore, temmuz ayında meydana gelen sellerle sarsılmıştı. 5 binden fazla kişinin tahliye edildiği sellerde ölen ya da kaybolan kişi sayınının 1000'i aştığı açıklanmıştı. Fakat görünen o ki sel sadece vatandaşları öldürmemiş. Güney Kore'den yayın yapan Chosun TV'de yer alan haberde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sellerde görevlerini yerine getirmeyen 20 ila 30 yetkiliyi idam ettirdiği iddia edildi. 

Konuyla ilgili açıkalma yapan Güney Kore istihbaratı ise durumun yakından izlendiğini belirtti. 

Yolcu gemisi buzdağına çarptı: Binlerce yolcu ölümden döndü: Titanik 2! Yolcu gemisi buzdağına çarptı: Binlerce yolcu ölümden döndü: Titanik 2! Haberi Görüntüle

ENİŞTESİNİ KÖPEKLERE PARÇALATTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Kim Jong-un, diktatörlükle yönettiği ülkede zaman zaman garip ve sorgulanamaz kararlar alabiliyor. 2014 yılında dünya medyasına yansıyan haberlerde Kim Jong-un'un eniştesi Chang Song Thaek'i köpeklere yedirerek idam ettiği iddia edilmişti. Haberlerde Kim'in eniştesinin çırılçıplak sodurarak 3 gün aç bırakılan 120 köpeğin bulunduğu kafese atılması emrini verdiği, yaklaşık bir saat boyunca köpeklerin Chang'ı tamamen parçaladığı, Kim'in ve 300 yetkilinin de bu sahneyi canlı izlediği öne sürülmüştü.

Savaş an meselesi! İsrailli vekilden skandal sözler: Orası da Gazze gibi olacak! Savaş an meselesi! İsrailli vekilden skandal sözler: Orası da Gazze... Haberi Görüntüle

KUZEY KORE'DEKİ SEL FELAKETİ

Kuzey Kore'de temmuz ayında tam anlamıyla bir sel felaketi yaşandı. Ülkenin kuzeybatısındaki Sinuiju kentinde Kuzey Kore-Çin sınırındaki Yalu Nehri'nin taşmasıyla bölgede mahsur kalan 5 binden fazla kişi tahliye edilmişti. Güney Kore'den yapılan açıklamada ülkede ölen ve kaybolan kişi sayısının 1000'den fazla olduğunu duyurmuştu. Kuzey Kore ise Güney Kore'nin uydurma haberler yaptığını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading