Yandex Metrica

Sitede Ara

Lokanta ve kafelere KDV zammı mı geldi? Lokantalarda KDV arttı mı?

Lokanta ve kafelere KDV zammı mı geldi? Lokantalarda KDV arttı mı?

Lokanta ve kafelerde KDV oranının artırıldığı yönünde haberler internette kısa sürede yayıldı. Konuya dair GİB'den yapılan açıklamada ise "Hazırlanan Tebliğ taslağı ile KDV oranlarında herhangi bir artış yapılması söz konusu değildir." denilmişti. Peki lokanta ve kafelere KDV zammı mı geldi? Lokantalarda KDV arttı mı?

Gündem

01.05.2024, 12:51

Lokanta ve kafelerde yeni KDV düzenlemesine gidildi. Sektöre uygulanan suistimallerin önüne geçilmesi için devreye alınan düzenlemeye göre yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise, yüzde 20 olarak hesaplanacak.

Son dakika... Kandilli Rasathanesi duyurdu! Akdeniz açıklarında korkutan deprem Son dakika... Kandilli Rasathanesi duyurdu! Akdeniz açıklarında korkutan deprem Haberi Görüntüle

LOKANTA VE KAFELERDE KDV ARTIRILDI MI?

Bakan Şimşek sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise KDV artışı yapılmadığını ifade etti. Şimşek paylaşımında "KDV artışı yapılmadı! İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren ve bizlere bilgi veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Düzenleme ile suistimallerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı gibi göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.  Tebliğ 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek.

NATO'dan bir garip kutlama: 30 Ağustos Zafer Bayramı için kullanılan fotoğrafa tepkiler büyük: Yorumları kapattılar NATO'dan bir garip kutlama: 30 Ağustos Zafer Bayramı için kullanılan... Haberi Görüntüle

GİB'TEN AÇIKLAMA

GİB'ten 51 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı konusunda açıklama yapıldı. Taslakta yer alan ifadelerin KDV artışı anlamına gelmediği ifade edildi.  Açıklamada şöyşe denildi: "Öncelikle belirtmek isteriz ki,  Tebliğ taslağı uygulamada görülen yanlışların düzeltilmesi ve suistimallerin önlenmesine yönelik hazırlanmıştır. Sonuç olarak Tebliğ ile yapılan düzenleme, yanlış uygulamaların ve suistimallerin önüne geçilmesini amaçlamakta, KDV oranlarında herhangi bir artış getirmemektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading