Yandex Metrica

Lübnan topraklarından İsrail'e saldırı: Bir İsrailli asker öldü, çok sayıda yaralı var

Lübnan topraklarından İsrail'e saldırı: Bir İsrailli asker öldü, çok sayıda yaralı var

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan topraklarından düzenlenen saldırıda 1 askerin öldüğü duyuruldu.

Dünya

25.02.2024, 15:24

İsrail ordusu, sosyal medya hesabınan yaptığı açıklamada Lübnan tarafından düzenlenen saldırıda bir askerin öldüğünü duyurdu. Saldırıda ölen askerin 869. Tabur 91. Bölük'ten 20 yaşındaki Çavuş Omer Sarah Benjo olduğu bildirilen açıklamada yaralananların da olduğu kaydedildi. Yaralıların sayısına ilişkin bilgi verilmezken Bilgi ve İletişim Teknolojileri Biriminden bir yedek askerin ağır yaralı olduğu bildirildi. İsrail basını ise hastane kaynaklarından aldığı haberde  ülkenin kuzeyindeki Safed kentine isabet eden roket sonucu bir İsraillinin öldüğü, 4'ü orta, 3'ü hafif olmak üzere 7 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Haaretz gazetesi de görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, askeri üsse isabet eden roket nedeniyle neredeyse 2 binanın yerle bir olduğu, çevredeki binaların da hasar gördüğünü aktarmıştı.

Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Haberi Görüntüle

İSRAİL-HİZBULLAH ÇATIŞMASI

İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 195 Hizbullah mensubu, 8 Emel Hareketi üyesi, 31 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnanlı güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrailli asker öldürüldü.

Çatışmalarda ayrıca 8 Emel Hareketi, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi, 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 34 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading