Yandex Metrica

Lukaşenko'dan NATO'ya 3. Dünya Savaşı uyarısı: 'Başka çaremiz kalmaz'

Lukaşenko'dan NATO'ya 3. Dünya Savaşı uyarısı: 'Başka çaremiz kalmaz'

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, NATO'nun Rusya-Ukrayna Savaşı için Ukrayna'ya destek birlikleri gönderme ihtimalinin 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini söyledi. Lukaşenko, bu durumda karşılıklı olarak nükleer silahların kullanılacağını hatırlattı.

Dünya

21.08.2024, 02:28

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus devlet televizyonu Rossiya'ya konuştu. Ukrayna İHA'larının defalarca Belarus hava sahasını ihlal ettiğine dikkat çeken Lukaşenko, Ukrayna'dan gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirleri aldıklarını ve hatta sınıra mayın ve asker yerleştirdiklerini söyledi. NATO'nun Ukrayna'ya birlik göndermesinin Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatacağını öne süren Lukaşenko, bu durumda hem taktik hem de stratejik nükleer silahların kullanıacağını belirtti. Lukaşenko, NATO ile bir savaşa girmek istemediklerini ancak NATO'nun Ukrayna'daki savaşa doğrudan dahil olmasıyla kendilerinin başka çaresinin kalmayacağını, çünkü bu durumda tüm kızmızı çizgilerin aşılmış olacağını, anında yanıtın gecikmeden verileceğini ifade etti. 

Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken haber: Ankara'nın NATO'daki rolü inceleme altında Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA'NIN YOK EDİLMESİYLE SONUÇLANIR"

Ukrayna'nın Rusya toprağı Kursk'a 6 Ağustos'ta başlattığı saldırıya da değinen Belarus Cumhurbaşkanı, Ukrayna'nın durumu gerginleştirdiğini, bunun Ukrayna'nın yok edilmesiyle sonuçlanabileceğini söyledi. Rusya ile Ukrayna'nın barış müzakerelerine yeniden dönmesinin şart olduğunu vurgulayan Lukaşenko, İstanbul'daki anlaşmaya atıf yaptı. Mart 2022'de İstanbul'da hazırlanan anlaşmanın baz alınmasının gerekli olduğunu belirten Lukaşenko, "Sahadaki durum değişti, ama buradan başlanabilir. Müzakere masasına oturup meseleyi halletmek gerekiyor. Böyle bir imkan var." dedi. 

Lukaşenko ayrıca Rusların Ukrayna'da Nazilerden bahsettiğini ancak Ukrayna'nın Nazilerden arındırıldığını ve halkın yüzde 70'ten fazlasının Zelenski'den nefret ettiğini idda etti. 

Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Haberi Görüntüle

"KIRMIZI DÜĞMEYE BASARIM" DEMİŞTİ

Lukaşenko, daha önce yaptığı açıklamada Belarus ve Rusya'nın çevresinde kırmızı düğmelere çoktan basıldığını geriye kalanın ise en kırmızı olana basmak olduğunu söylemişti.  Lukaşenko ayrıca "Belarus'ta taktik nükleer silahlar ortaya çıktığında, onlara (dışardaki rakiplerimize) doğrudan söyledim: Siz devlet sınırlarımıza adım atana kadar hiçbir silah kullanmayacağız. Burası Belarus-Rusya Birlik Devleti sınırıdır." ifadelerini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading