Lula da Silva Netanyahu'yu Hitler'e benzetmişti: Brezilya'dan İsrail kararı

Lula da Silva Netanyahu'yu Hitler'e benzetmişti: Brezilya'dan İsrail kararı

Brezilya, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak büyükelçisini geri çkti. Devlet Başlkanı Lula da Silva, daha önce İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzetmiş, bu sözler iki ülke arasındaki gerilimin tırmanmasına neden olmuştu.

Dünya

29.05.2024, 19:24

Brezilya'dan İsrail'in Gazze'de 235 gündür gerçekleştirdiği soykırıma ilişkin somut bir adım geldi. Ülke basınında yer alan habere göre hükümet, Tel Aviv Büyükelçisi Frederico Meyer'i istişareler için geri çağırdı. Brezilya, İsrail'le olan diplomatik ilişkilerini maslahatgüzarlık seviyesinde devam etirecek. Brezilya'nın İsrail'e yeni bir büyükelçi atamsını kısa vadede yapmayacağı öğrenildi. 

Cuma namazı sonrası cemaat ayağa kalktı! Gazze'de soykırım yapan İsrail rejimi Şam'da protesto edildi... Cuma namazı sonrası cemaat ayağa kalktı! Gazze'de soykırım yapan İsrail... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, şubat ayında yaptığı konuşmada "Gazze Şeridi'nde yaşananlar bir savaş değil, soykırımdır. Bu askerlerin askerlere karşı savaşı değil. Bu, son derece hazırlıklı bir ordu ile kadınlar ve çocuklar arasındaki bir savaş." demiş ve İsrail'in katliamının Holokost ile aynı olduğunu belirtmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Adolf Hitler'e benzeten Lula da Silva, "Gazze Şeridi'nde Filistin halkının başına gelenler tarihin başka hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında oldu, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin ardından iki ülke arasındaki gerilim iyice tırmanmıştı. 

Karındeşen Jack'ın gizemi çözüldü! Tüm zamanların en ünlü seri katiliydi: 135 yıl sonra ilk görüntüsü ortaya çıktı Karındeşen Jack'ın gizemi çözüldü! Tüm zamanların en ünlü seri katiliydi:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI 235. GÜNÜNDE

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 36 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 25 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 82 bina yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading