Yandex Metrica

Sitede Ara

Maduro'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü: Dünyaya örnek teşkil ediyor

Maduro'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü: Dünyaya örnek teşkil ediyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi. Kabulde Gazze'deki akan kanın durması için aylardır büyük çaba sarf eden ve bu kapsamda yoğun diplomasi trafiği yürüten Erdoğan'dan övgüyle bahseden Maduro, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesi karşısındaki duruşu bütün dünya için örnek teşkil ediyor. Cesareti ve Filistin halkı için doğruluğu savunması hayranlık verici." ifadelerini kullandı.

Dünya

25.02.2024, 18:03

Yoğun diplomasi trafiğine devam eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela'ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Fidan, Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi.

Bakan Fidan, Venezuela'nın İsrail'in saldırıları karşısında büyük direnç gösteren Filistin'e verdiği kararlı destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşekkürlerini iletti.

Söz konusu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek dönemde Venezuela'ya yapacağı ziyaret masaya yatırıldı.

Venezuela'nın geleceğine yalnızca halkının karar verebileceğine dair ilkesel tutumlarını belirten Bakan Fidan, Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımları kabul etmediklerini ifade etti.

Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası viral oldu! Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

Bakan Fidan, Venezuela hükümetinin, uzlaşmazlıkları diyalog ve diplomasi yoluyla çözümleme yönünde attığı adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşmede ekonomik, ticari ve turizm işbirliği ele alındı. Görüşmede, stratejik sektörlere yapılacak yatırımlarla, Türkiye-Venezuela ikili ticaret hacmini yükseltme kararlılığı teyit edildi. Ayrıca görüşmede, enerji alanındaki ilişkiler de ele alındı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da iki ülke ilişkilerinin ilerlemeye devam ettiğini belirterek, bu ziyaretin Türkiye-Venezuela arasındaki işbirliğine büyük katkıda bulunacağını söyledi.

Modifiye edilmiş kaplumbağa tanklarına çelik zırh! Fırtına birliklerine alan sunacak: Modifiye edilmiş kaplumbağa tanklarına çelik zırh! Fırtına birliklerine alan sunacak: Haberi Görüntüle

MADURO'DAN ÖVGÜ: HAYRANLIK VERİCİ

Gazze'deki akan kanın durması için aylardır büyük çaba sarf eden ve bu kapsamda yoğun diplomasi trafiği yürüten Erdoğan'dan övgüyle bahseden Maduro, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesi karşısındaki duruşu bütün dünya için örnek teşkil ediyor. Cesareti ve Filistin halkı için doğruluğu savunması hayranlık verici." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da PKK propagandası! Fransız ve Alman televizyonları teröristlere söz hakkı verdi Avrupa'da PKK propagandası! Fransız ve Alman televizyonları teröristlere söz hakkı... Haberi Görüntüle

''BU CİNAYET DURDURULMALI''

Filistin halkına karşı işlenen bu cinayetin durdurulması gerektiğini belirten Maduro, Filistin halkını savunmak için tüm Müslüman ülkeler ile Karayip ve Latin Amerika ülkelerinin seslerini birleştirip birlikte yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading