Fatih'te iki genç kızın katledilmesi sonrası ilk kez konuştu! Uraz Kaygılaroğlu: O pozlar beni suçlu yapmaz

Fatih'te iki genç kızın katledilmesi sonrası ilk kez konuştu! Uraz Kaygılaroğlu: O pozlar beni suçlu yapmaz

Kız arkadaşının sergisi için verdiği pozlarla gündeme gelen Uraz Kaygılaroğlu, Fatih'te 2 genç kızın katledilmesi sonrası yeniden tepkilerin odak noktası olmuştu. Günlerdir sessizliğini koruyan oyuncu, Nevşin Mengü'ye konuştu. Youtube kanalındaki yayında Kaygılaroğlu "o pozlar beni suçlu yapmaz" dedi, can güvenliğinden endişe duyduğunu söyledi. 

Magazin

08.10.2024, 14:38

Türkiye İstanbul’da yarım saat arayla yaşanan tüyler ürpertici iki kadın cinayetinin üzüntüsünü yaşarken kamuoyunda oyuncu Uraz Kaygılaroğlu'na yönelik büyük bir tepki var. 

O dönem fotoğraf sanatçısı Sayna Soleimanpour'la aşk yaşayan oyuncu, sevgilisinin ilk sergisi için dehşete düşüren pozlar vermişti. 

Fotoğraflarda elinde kasap bıçağı ile sevgilisinin kesik kafasını tutuyordu. 

Ve buna benzer pek çok poz paylaşılmıştı. 

Fatih'teki cinayet sonrası yine gündeme gelen o karelere birçok sosyal medya kullanıcısı tepki göstermiş ve Kaygılaroğlu'nun katile ilham verdiğini iddia etmişti.

Artık gerçek bir 'Issız adam'! 13 yıllık evliliğine son noktayı koydu! Cemal Hünal eşinden tek celsede boşandı Artık gerçek bir 'Issız adam'! 13 yıllık evliliğine son noktayı... Haberi Görüntüle

Türk sinemasının ünlü ismi istekte bulundu! Hayatım bir film olursa beni Burcu Biricik canlandırabilir Türk sinemasının ünlü ismi istekte bulundu! Hayatım bir film olursa... Haberi Görüntüle

İLK KEZ KONUŞTU

Günlerdir sessizliğini koruyan sanatçı, Nevşin Mengü'nün Youtube'daki canlı yayınına çıktı. 

Sanatçı, Nisan ayının 16'sında açılan, o dönemki kız arkadaşının sergisi sonrası insanların tepkisinin, kadın cinayetleriyle ilgili bir yere varacağını öngöremediği bir akıl tutulması yaşadığını belirtti.

O dönem özür dilediğini ancak kabul görmediğini söyledi. 

Gamze Özçelik'ten göz yaşartan paylaşım! Yazdığı not okuyanları duygulandırdı Gamze Özçelik'ten göz yaşartan paylaşım! Yazdığı not okuyanları duygulandırdı Haberi Görüntüle

"BU FOTOĞRAFÇILIKTA BİR TÜR"

Sözkonusu fotoğraflarla ne amaçladıkları sorulan ünlü oyuncu, bunun fotoğrafçılıkta bir tür olduğunu, bunun gibi filmler, edebi eserler, resimler de olduğunu aktardı. 

Sergideki rahatsız edici fotoğraflarla ne kendisinin ne de sanatçının kadın cinayetlerini normalleştirmeyi amaçlamadığını belirten Kaygılaroğlu, katliamla ilgili çok üzgün olduğunu söyledi, Semih Çelik için cani sıfatını kullandı. 

"Nasıl oldu da iş buralara geldi, linç kampanyasının bir parçası oldum, bu işin bir öznesi oldum? Bu şahıs bir yıl öncesinden videolar yayınlamış, napmak istediğini alenen anlatmış."

"Son yıllarda artan şiddet ve cinayet olaylarının bitmesi ben ve benim gibi üçücü şahısların toplumdan men edilmesi, bir daha göz önüne çıkmamasıysa ben bunu seve seve can-ı gönülden kabul ederim" diyen oyuncu bir daha da ne sahneye ne televizyona ne de başka bir yerde kendini göstermek yerine dönüp başka bir iş yapabileceğini ifade etti. 

Sagopa Kajmer paylaşımıyla hayranlarını heyecanlandırdı! Usta sanatçı Kamuran Akkor ile düet geliyor! Sagopa Kajmer paylaşımıyla hayranlarını heyecanlandırdı! Usta sanatçı Kamuran Akkor ile... Haberi Görüntüle

Simge Sağın Harbiye konserinde itiraf etti! Şarkı söylerken aklına gelen kişi duyanları şaşırttı Simge Sağın Harbiye konserinde itiraf etti! Şarkı söylerken aklına gelen... Haberi Görüntüle

CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİYOR

Uraz Kaygılaroğlu, bu konuda hedef gösterildiği için can güvenliğinden endişe duyduğunu söyledi. 

"Eski eşimi ve çocuğumu sokakta çeviriyorlar ve eski eşinizle ilgili 'ne yapmayı düşünüyorsunuz? diyorlar. Ben oje sürmüşüm, etek giymişim, rol icabı başka bir erkeği öpmüşüm, rol icabı bir fotoğrafın içerisinde yer almışım. Bunlar beni suçlu yapmaz, insanları cinayetin bir parçası yapmaz."

Fenomen Kübra Aykut son yolculuğuna uğurlandı! Polat ailesi cenaze törenine katıldı! Fenomen Kübra Aykut son yolculuğuna uğurlandı! Polat ailesi cenaze törenine... Haberi Görüntüle

Birce Akalay ile aşk yaşayan Hakan Kurtaş'tan evlilik açıklaması! İddialara son noktayı koydu! Birce Akalay ile aşk yaşayan Hakan Kurtaş'tan evlilik açıklaması! İddialara... Haberi Görüntüle

AÇIKLAMALAR SAMİMİ BULUNMADI

Ancak Uraz Kaygılaroğlu'nun bu açıklamaları toplum tarafından pek de kabul edilmişe benzemiyor.

Zira Youtube yayınının altındaki bazı yorumlar hâlâ olumsuz. 

Üstelik bu tepkiler hem oyuncuya hem de Nevşin Mengü'ye yönelik. 

İşte o yorumlar: 

"Ya kendisinin de kız çocuğu olan bir adam nasıl olur böyle bir “sanat” aktivitesinde bulunur!!!!!! Kız arkadaşı da kendisi de sanat değil içlerindeki şiddeti görselleştirmişler. Türkiye’de “sanat” konusunda da bir usulsüzlük var, çok belirgin!"

"Resimlere bakınca kadına şiddeti normalleştirmeyi şirinleştirneyi görüyorum……. Saçma sapan bir iş. Kendisi de kabul ediyor zaten. Akıl tutulması yaşadım diyor"

"Seni bir daha asla görmek istemiyoruz Uraz Bey. Nevşin in algısına şaşırmadım. Ama Uraz i severdim. Sanat eserini gördükten sonra bitmiştir benim icin"

"O fotoğrafları kendi kız çocuğu görmüş mü? Gördüyse nasıl bir açıklama yapmış? biz sanat yapıyoruz mu demiş kızına?"

"Nevsincim sana mı kaldı Urazı aklamak."

"O dönem de tepki aldığında fotoğrafı kaldırmayıp üstüne kızla öpüştüğün bi fotoğraf atmıştın. Özür dilemiş bi de beyefendi"

"Oje sürer erkekle öpüşür kadın kesen sergide başrol olur sonra ben sanatçıyım bu ülkede bunları örnek alacak binlerce aklı olmayan genç var"

Artık gerçek bir 'Issız adam'! 13 yıllık evliliğine son noktayı koydu! Cemal Hünal eşinden tek celsede boşandı Artık gerçek bir 'Issız adam'! 13 yıllık evliliğine son noktayı... Haberi Görüntüle

Erşan Kuneri 2. sezon ne zaman yayınlanacak? Erşan Kuneri 2. sezon ne zaman yayınlanacak? Haberi Görüntüle

SKANDAL FOTOĞRAFLARIN SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan tepki çeken fotoğrafların ve serginin sahibi, Kaygılaroğlu'nun kız arkadaşı Sayna Soleimanpour da 'saynarte' kullanıcı adıyla kayıtlı olduğu Instagram'dan bir açıklama yaptı. 

İşte o açıklama:

"Geçtiğimiz günlerde ne yazık ki Türkiye'de hepimizi derinden sarsan trajik olaylar yaşandı. Bu olaylarla hiçbir şekilde ilgisi olmayan iki eserimin, trol hesaplar tarafından başlatılan linç kampanyası kapsamında dolaşıma sokulduğu bilgisini aldım. Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim; Instagram'ı yalnızca portfolyo niteliğinde ve tanıdığım kişilerle iletişim kurmak için kullanıyorum. Twitter ve diğer sosyal medya platformlarını kullanmıyor ve bunlara ilgi duymuyorum. 

Sergi süresince söyleşiler düzenleyerek ve soru-cevap etkinlikleri yaparak eserlerimi merak edenlere gerekli açıklamaları zaten sunmuştuk. Sergi metni internette mevcut. Ancak eserlerimin asılsız spekülasyonlara ve gündem manipülasyonlarına malzeme edilmesi karşısında, ilerleyen günlerde eserlerimin içeriğini detaylı bir şekilde anlattığım bir paylaşım yapacağım. Şu anda ise bu hassas dönemde gündemi bu konuyla meşgul etmek istemiyorum. Hepimizin odağı, asıl suçlulara ve yetkili mercilere yönelmiş olmalı. Paylaşım için daha uygun bir zamanı bekleyeceğim. İlgilenenler takipte kalabilir. 

Öte yandan Twitter ve diğer platformlarda şahsımla ilgili spekülasyon ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan hesaplar tespit edilmekte ve haklarında suç duyurusunda bulunulmaktadır."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Magazin


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading