Yandex Metrica

Sevil Üstekin kimdir, Sevil Üstekin hangi filmlerde rol aldı?

Sevil Üstekin kimdir, Sevil Üstekin hangi filmlerde rol aldı?

Yeşilçam'dan bir yaprak daha düştü. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. 90'lı yılların meşhur Müzevir Müzeyyen'i Sevil Üstekin hayata gözlerini yumdu.   

Magazin

27.08.2024, 16:02

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akay, "Değerli oyuncumuz Sevil Üstekin'i kaybettik. Kendisi ile Mahallenin Muhtarları dizisinde rol aldığımda tanışmıştım. Çok özel ve güzel günlerimiz oldu, beraber fasıllar yaptık. Nur içinde yatsın inşallah." ifadelerinim kullanarak annesi Gülten Gürses Akay ve Sevil Üstekin'le aynı karede olduğu fotoğrafı da paylaştı.

Kaybolan Narin'in cesedi bulundu! Ünlü isimler isyan etti: Gizleyenleri diri diri gömün... Kaybolan Narin'in cesedi bulundu! Ünlü isimler isyan etti: Gizleyenleri diri... Haberi Görüntüle

KAPICILAR KRALI FİLMİNDE ROL ALMIŞTI 

Kemal Sunal'la Kapıcılar Kralı filminde birlikte rol alan Sevil Üstekin, Yeşilçam'ın aranan yıldız isimlerinden biriydi.Daha sonra 90'lı yılların en çok izlenen yapımlarından biri olan Mahallenin Muhtarları'nda rol alan Üstekin, Müzevir Müzeyyen karakteriyle Türk dizi tarihine adını yazdırmayı başarmıştı.

Mahallenin Muhtarları dizisinden sonra da Koçum Benim, Erkeksen Seyret, Memur Muzaffer dizilerinde rol aldı. En son TRT1'de yayınlanan Yerden Yüksek dizisiyle ekrana dönmüştü.

Türkiye Güzeli İdil Bilgen linç edildi! Ahmet Çakar'ın canlı yayındaki sözlerine Çağla Şıkel'en tepki gecikmedi! Türkiye Güzeli İdil Bilgen linç edildi! Ahmet Çakar'ın canlı yayındaki... Haberi Görüntüle

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

Sevil Üstekin, 1969'da Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla profesyonel oldu. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali PoyrazoğluTiyatrosu, Gülriz Sururi -Engin Cezzar Tiyatrosu,Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı. Üstekin çok sayıda filmde de rol aldı.

Kemal Sunal ile Kapıcılar Kralı filminde oynadı. 1976 yılından itibaren sinema filmlerinde rol aldı. Şaban Oğlu Şaban, İyi Aile Çocuğu, Garip ve Şalvar Davası filmlerinde de oynadı.1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisinde 10 yıl süreyle "Müzevir Müzeyyen" karakterini canlandırdı.Daha sonra ise, Koçum Benim, Erkeksen Seyret ve Memur Muzaffer dizilerinde rol aldı. 2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yerden Yüksek dizisinde "Ülfet Nine" rolünü canlandırdı.

İki kez Avni Dilligil Ödülü kazanan sanatçının, bir de TV ödülü vardır.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Magazin


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading