Yandex Metrica

Sitede Ara

Yurtdışına satılan Türk dizileri mercek altında! Rekabet Kurulu'dan dizi sektörüne ve oyuncu sözleşmelerine inceleme

Yurtdışına satılan Türk dizileri mercek altında! Rekabet Kurulu'dan dizi sektörüne ve oyuncu sözleşmelerine inceleme

Son yıllarda Türk dizilerinin yurt dışına ihrac edilmesi sonrasında Rekabet Kurulu harekete geçti. Dizi yapım şirketlerinin ve ünlü oyuncuların sözleşmeleini mercek altına alarak incelme başlattıklarını duyurdu.  

Magazin

11.09.2024, 16:55

Türkiye'nin dizi film sektöründeki başarısı tümm dünyanın dikkatinden kaçmadı. Birçok Afrika, Orta Doğu, Balkanlar, Latin Amerika ve Orta Asya ülkelerine ihraç edilen yüzlerce Türk dizisi hakkında rekabet kurulu inceleme başlattı.

Rabia Soytürk evleniyor! Sevgilisi Samet Vuruş'tan filmleri aratmayan evlilik teklifi! Rabia Soytürk evleniyor! Sevgilisi Samet Vuruş'tan filmleri aratmayan evlilik teklifi! Haberi Görüntüle

REKABET KURULU'NDAN DİZİ ŞİRKETLERİNE İNCELEME

Rekabet Kurulu Türk dizilerinin yapım şirketleri ve ünlü oyuncuarın sözleşmelerini incleme altına alırken yapım şirketleri, kanallar ve dijital dağıtım şirketleri yaptıkları tüm sözleşmeleri Rekabet Kurulu’na sundu.

Birsen Altuntaş'ın haberind eyer alan bilgiye göre, Ağustos ayının son haftası dizi Rekabet Kurulu bazı ünlü yapım şirketleri ve dijital dağıtım şirketlerini ziyaret ederek yurt dışı ve yurt içi satışlarla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

Bilgisayar verilerini isteyen Rekabet Kurulu tüm dizi içeriği üreten yapım şirketleri ve yayıncı kanallara da birer soru seti gönderip sorulara ayrıntılı yanıtlar istedi.

Ünlü şarkıcıdan bomba itiraf: Eşim beni Adana Demirspor için terketti! Ünlü şarkıcıdan bomba itiraf: Eşim beni Adana Demirspor için terketti! Haberi Görüntüle

YURT DIŞI SATIŞLARI VE OYUNCU SÖZLEŞMELERİ MERCEK ALTINDA

Rekabet Kurulu’nun dizi sektörü incelemesindeki asıl amacın ise yurt içi ve yurt dışı dizi satışları ile dijital gelir yönetimi alanında tekelleşmenin önüne geçmek olduğu belirtildi.

Kurul 2019 - 2024 yılları arasında yapılan yurt dışı satışları ve oyuncu sözleşmelerini yakın markajına aldı. Binlerce sayfa sözleşme ve gelir tablosu RekabetKurulu tarafından incelenecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Magazin


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading