Yandex Metrica

Maliye'den birçok sektöre radar! Büyük mükellefler sahada denetlenecek

Maliye'den birçok sektöre radar! Büyük mükellefler sahada denetlenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı vergi müfettişleri kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için yeni bir planlama yaptı. Uzun bir zamandır hileli KDV oranları, IBAN ile ilgili altyapı çalışmaları yapan Maliye, ilk etap denetimin ardından şimdi orta ve büyük mükelleflerle ilgili detaylı bir vergi inceleme sürecini başlatıyor.

Ekonomi

16.05.2024, 13:21

KDV’deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Risk Analizi Genel Müdürlüğü'nün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladı.

Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak.

Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam eden Maliye, şimdi yeni bir aşamaya geçiyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı vergi müfettişleri kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için yeni bir planlama yaptı. Uzun bir zamandır hileli KDV oranları, IBAN ile ilgili altyapı çalışmaları yapan Maliye, ilk etap denetimin ardından şimdi orta ve büyük mükelleflerle ilgili detaylı bir vergi inceleme sürecini başlatıyor.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi ulaşıldı! Merkez Bankası rezervlerinde tarihi artış Tüm zamanların en yüksek seviyesi ulaşıldı! Merkez Bankası rezervlerinde tarihi... Haberi Görüntüle

1000 MÜFETTİŞ SAHAYA İNECEK

Bu bağlamda yaklaşık 50 ili kapsayan ve yaklaşık 1000 civarında vergi müfettişinin katılımıyla birçok sektörü içine alan geniş kapsamlı vergi incelemeleri yürütülecek. Yapılacak incelemeler esnasında özellikle son dönemde kayıt dışılıkla ilgili IBAN ve mail order üzerinden yapılan ödeme ve para transferleri, banka hesaplarının başkalarına kullandırılması, kırmızı et piyasasındaki kayıt dışı işlemler, vergi istisna ve muafiyetlerinden yararlanan mükellefler tarafından yapılan işlemler denetlenecek.

Emeklileri yasa boğan haber SGK'dan geldi: O şartlara uymayan kişilerin maaşları kesilecek ve faiziyle geri alınacak Emeklileri yasa boğan haber SGK'dan geldi: O şartlara uymayan kişilerin... Haberi Görüntüle

BİRÇOK SEKTÖR MERCEK ALTINA ALINACAK

Ayrıca KDV oranlarının farklı uygulanması, gayrimaddi hak ödemeleri, kripto para borsaları üzerinden yapılan işlemler, haksız yere stok affından yararlanan mükellefler, lüks araç ticareti mercek altına alınacak. Kuyum sektörü, perakende sektörü, ulaştırma ve depolama sektörü, enerji sektörü, sağlık sektörü, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörü, inşaat sektörü, tekstil sektörü radara alınacak. Bu sektörlerde faaliyet gösteren mükellefler, özel eğitim kurumları ile sahte fatura kullanılmak suretiyle vergi kaybına sebebiyet veren mükellefler başta olmak üzere orta ve büyük ölçekteki birçok mükellef inceleme altına alınacak.

Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi müjdesi! Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi... Haberi Görüntüle

MÜKELLEFLER NASIL TESPİT EDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatı ile hazırlanan kapsamlı denetimde çok sayıda sektör tspit edildi. Bu sektörlerin mükelleflerin birçok yöntemle belirlendiği öğrenildi. İhbarlar sonucunda belirlenen mükellefler, Türkiye’de yüksek kazançlar elde eden ancak aynı oranda vergi vermeyen yabancı ortaklı şirketler bulunuyor. Denetlenecek mükelleflerin tamamının risk kriterlerine takıldığı öğrenildi. Yüksek oranda vergi harcamasına konu istisna ve muafiyetleri bulunduğu, karlılıklarının yüksek ancak efektif vergi yüklerinin düşük kaldığı vurgulandı.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading