Yandex Metrica

Sitede Ara

Meksika'nın Yahudi kökenli ilk kadın devlet başkanı Sheinbaum: Filistin devlet olarak tanınmalı

Meksika'nın Yahudi kökenli ilk kadın devlet başkanı Sheinbaum: Filistin devlet olarak tanınmalı

Meksika'da gerçekleşen seçimlerde en yakın rakibini yüzde 30 puan farkla geçerek ülke tarihinin ilk kadın devlet başkanı olan Yahudi kökenli Sheinbaum, Filistin'in devlet olarak tanınması gerektiğini söyledi.   

Dünya

03.06.2024, 23:14

Meksika'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde bir ilk yaşandı. Tarihi olarak adlandırılan devlet başkanlığı seçiminde, en yakın rakibine 30 puan fark atarak ülke tarihinin ilk kadın devlet başkanı seçilen iktidar partisinin kadın adayı Yahudi kökenli Claudia Sheinbaum, Filistin meselesinde iki devletli çözüme destek veriyor ve Filistin'in devlet olarak tanınması gerektiğini savunuyor.

En yakın rakibine büyük fark atan 61 yaşındaki Sheinbaum seçimlerde yüzde 59,97 oy alarak ülkenin ilk kadın başkanı oldu. Aslen Yahudi bir ailenin çocuğu olan Sheinbaum, İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları başlatmasından kısa süre sonra yaptığı açıklamada, sivil yerleşimlere yönelik saldırıları kınadığını bildirdi. Mevcut Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un, iki devletli çözüm ifadelerini desteklediğini aktaran Sheinbaum, "Öncelikle saldırıları kınıyorum, Meksika hükümetinin taraflar konusunda ilk andan itibaren aldığı pozisyonu destekliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail tarafından susturulmaya çalışıyor Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail... Haberi Görüntüle

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYOR: "FİLİSTİN DEVLET OLARAK TANINMALI"

İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği soykırıma tepki gösteren Sheinbaum Filistin'in devlet olarak tanınması gerektiğini savundu. Sheinbaum, "Elbette şiddetin her türlüsü kınanmalıdır, özellikle de sivillere, masum insanlara yapılan her türlü saldırının karşısındayım. Şiddettin derhal durmasını ve Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde belirtilen iki devletli çözüm önerilerine katılıyorum." ifadesini kullanmıştı. Dün düzenlenen devlet başkanlığı seçiminde en yakın rakibi muhalefet bloğu adayı Xochitl Galvez'e 30 puan fark atan Sheinbaum, anketlerde belirtilen rakamların da üzerine çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading