Meta Filistin’e yönelik paylaşımları sansürledi: Sızdırılan yazışmalar gerçeği gösterdi! Destek paylaşımlarına gizli sansür mü?

Meta Filistin’e yönelik paylaşımları sansürledi: Sızdırılan yazışmalar gerçeği gösterdi! Destek paylaşımlarına gizli sansür mü?

Meta (eski adıyla Facebook), Filistin’e yönelik sansür iddialarıyla yeniden gündemde. ABD merkezli araştırmacı gazetecilik platformu The Intercept tarafından sızdırılan şirket içi yazışmalar, Meta'nın katil İsrail'in çıkarlarına uygun içerik sansürleme girişimlerini gün yüzüne çıkardı. 

Dünya

22.10.2024, 18:07

Meta'nın İsrail ve Yahudi Diasporası Politika Direktörü Jordana Cutler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden "Filistin'de Adalet için Öğrenciler (SJP)" adlı platformun Instagram paylaşımlarını sansürlemek için baskı uyguladı. 

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

META İHALEYİ CUTLER'E DEĞİL BAŞKA BİRİNE PASLADI 

Şirket içi yazışmalar, Cutler’ın, SJP'nin en az dört gönderisini ve İsrail'in dış politikasına karşı çıkan diğer bazı içerikleri incelemek üzere işaretlediğini ortaya koyuyor. Bu sansür girişimlerinin bir kısmında, Meta'nın "Tehlikeli Kişi ve Kuruluşlar Listesi"ni kullanmaya çalıştığı belirtiliyor. Ancak sansür kararlarının Cutler'ın değil, başka bir departmanın yetkisi dahilinde olduğu ifade ediliyor.  

BM'den Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin açıklama: 'Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile irtibattayız' BM'den Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin açıklama: 'Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA DEVİ SİYONİSLERE Mİ HİZMET EDİYOR? 

Meta, Cutler'ın sansür girişimlerine yönelik sorulara cevap vermekten kaçınırken, bir Meta yetkilisi hakkında haber yapılmasını "tehlikeli ve sorumsuzca" olarak nitelendirdi. Cutler’ın girişimlerinin başarılı olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor. Pek çok uzman, bir sosyal medya devinin bir ülkenin çıkarları doğrultusunda içerik sansürlemesi girişimlerini endişe verici olarak değerlendirdi.

Katil İsrail, Gazze'de mülteci kampını vurdu: 30'dan fazla ölü ve yaralı var Katil İsrail, Gazze'de mülteci kampını vurdu: 30'dan fazla ölü ve... Haberi Görüntüle

SİYONİZM UŞAĞI CUTLER! 

İsrail hükümetinde uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan Jordana Cutler, 2016 yılında Meta'da çalışmaya başladı ve o tarihten bu yana şirket içinde İsrail'in çıkarlarını temsil ettiği iddialarıyla gündeme geldi. The Intercept'in sızdırdığı yazışmalara göre, Cutler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren sosyal medya içeriklerinin sansürlenmesi için Meta platformları üzerinde etkili olmaya çalıştı.

Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi ve PKK'lıları vuruyor Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi... Haberi Görüntüle

KATİL NETANYHU'NUN DANIŞMANI OLARAK ÇALIŞMIŞTI 

Cutler, 2013-2016 yılları arasında Washington’daki İsrail Büyükelçiliği’nde halkla ilişkiler müdürü ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun danışmanı olarak çalışmıştı. İsrail kamuoyunda sıkça "Facebook'taki adamımız" olarak anılan Cutler, Meta'da çalışmaya başladığında bu adım, İsrail ile sosyal medya devleri arasındaki ilişkilerde "diyalogda ilerleme" olarak tanımlanmıştı.

Jetler Çin uçak gemisinden böyle havalandı: Dünya bir kez daha nefesini tuttu Jetler Çin uçak gemisinden böyle havalandı: Dünya bir kez daha... Haberi Görüntüle

İŞİNİN BİR PARÇASI OLDUĞUNU BELİRTTİ 

2017 yılında Calcalist gazetesine verdiği demeçte Cutler, Facebook'un İsrail Adalet Bakanlığı ve güvenlik teşkilatlarıyla iş birliği içinde çalıştığını açıkça ifade etmişti. Ayrıca, Jerusalem Post’a verdiği bir röportajda "İsrail hükümetinin endişelerini şirket içinde temsil etmenin" işinin bir parçası olduğunu söylemişti.

Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül ve şaşırtıcı olacak' Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül... Haberi Görüntüle

ŞİRKET TARAFSIZLIĞA GÖLGE DÜŞÜRDÜ 

Bu durum, Meta'nın İsrail'in çıkarlarına uygun içerik düzenlemelerine yönelik baskılara açık olup olmadığı konusunda önemli sorular ortaya çıkardı. Pek çok eleştirmen, Cutler’ın bu rolünün şirketin tarafsızlığına gölge düşürdüğünü öne sürüyor​.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading