Meteroloji uyardı! 5 il için SEL UYARISI: Yoğun bir şekilde yağacak: İstanbul'da yağışlar devam edecek mi? 6 Eylül Çarşamba hava durumu

Meteroloji uyardı! 5 il için SEL UYARISI: Yoğun bir şekilde yağacak: İstanbul'da yağışlar devam edecek mi? 6 Eylül Çarşamba hava durumu

İstanbul ve Kırklareli'nde yaşanan sel olaylarının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu açıkladı. Raporda, 5 ilde şiddetli sağanak yağışın beklendiği bildirilirken, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul'da yağışlar devam edecek mi? 6 Eylül Çarşamba hava durumu

Gündem

03.05.2024, 14:28

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Düzce, Bolu, Karabük, Sinop çevreleri ile Edirne'nin güneyi ve Kırklareli'nin kıyı ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Ayrıca, yağışların Giresun çevreleri, İzmir'in kuzey ilçeleri, Balıkesir'in batı kesimleri, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine yakın seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönde esecek olup, güney ve doğu kesimlerinde hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar görülecektir. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ OLACAK: Yağışların Giresun çevresi, İzmir'in kuzey ilçeleri, Balıkesir'in batı kesimleri, Rize çevresi ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görüleceğinden, bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hemşire Bahar Kanık kimdir, hangi hastanede çalışıyor? Hemşire Bahar Kanık kimdir, hangi hastanede çalışıyor? Haberi Görüntüle

28 Ekim okullar tatil mi? Cumhuriyet Bayramı'nda 4 gün tatil olacak mı? 28 Ekim okullar tatil mi? Cumhuriyet Bayramı'nda 4 gün tatil... Haberi Görüntüle

6 MAYIS TÜRKİYE İL İL HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Hava durumu tahminlerine göre, Marmara Bölgesi parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin güney ve doğu kesimleri ile Edirne'nin güneyi ve Kırklareli'nin kıyı ilçelerinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanması muhtemel. Balıkesir'in batı kesimlerinde ise yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir.

EDİRNE'de hava sıcaklığı 29°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, güney kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

İSTANBUL'da hava sıcaklığı 29°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir.

KIRKLARELİ'nde hava sıcaklığı 28°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, kıyı ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

SAKARYA'da hava sıcaklığı 29°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir.

EGE Bölgesi'nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Kuzey ilçelerde yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Afyonkarahisar'da hava sıcaklığı 30°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Denizli'de hava sıcaklığı 33°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir.

İzmir'de hava sıcaklığı 31°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanması muhtemel.

Muğla'da hava sıcaklığı 30°C olarak tahmin edilmektedir. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

AKDENİZ Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor.

Adana'da hava sıcaklığı 35°C olacak. Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir.

Antalya'da hava sıcaklığı 31°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir.

Hatay'da hava sıcaklığı 32°C olacak. Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir.

Mersin'de hava sıcaklığı 33°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir.

İÇ ANADOLU Bölgesi'nde ise hava parçalı ve az bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara'da hava sıcaklığı 30°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Eskişehir'de hava sıcaklığı 29°C olacak. Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir.

Konya'da hava sıcaklığı 31°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Sivas'ta hava sıcaklığı 32°C olarak tahmin edilmektedir. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

BATI KARADENİZ Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Düzce, Bolu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

Bolu'da hava sıcaklığı 27°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

Kastamonu'da hava sıcaklığı 27°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir.

Sinop'ta hava sıcaklığı 28°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanması muhtemel.

Zonguldak'ta hava sıcaklığı 26°C olarak tahmin edilmektedir. Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Kıyı kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Giresun çevreleri ile gece saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Amasya'da hava sıcaklığı 31°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Samsun'da hava sıcaklığı 26°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanması muhtemel.

Tokat'ta hava sıcaklığı 31°C olacak. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Trabzon'da hava sıcaklığı 27°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

DOĞU ANADOLU Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu olarak geçecek.

Erzurum'da hava sıcaklığı 29°C olacak. Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir.

Kars'ta hava sıcaklığı 31°C olarak tahmin ediliyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Malatya'da hava sıcaklığı 36°C olarak tahmin edilmektedir. Az bulutlu bir hava beklenmektedir.

Van'da hava sıcaklığı 30°C olacak. Az bulutlu bir hava beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Bölgesi'nde ise az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir."

Diyarbakır'da hava sıcaklığı 40°C olarak tahmin ediliyor. Az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir.

Gaziantep'te hava sıcaklığı 36°C olacak. Az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir.

Siirt'te hava sıcaklığı 39°C olarak tahmin edilmektedir. Az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir.

Şanlıurfa'da hava sıcaklığı 38°C olarak tahmin ediliyor. Az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir.

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Kuzey Ege denizlerinde fırtınamsı rüzgarlar beklenmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading