Mezhepçi BirGün, hayırseverlerin cami yaptırmasından rahatsız oldu

Mezhepçi BirGün, hayırseverlerin cami yaptırmasından rahatsız oldu

Hayırseverleri harekete geçirerek yurtdışında sanat eseri niteliğinde camiler inşa eden Diyanet Vakfı, mezhepçi BirGün gazetesini rahatsız etti. İslam düşmanlarına, unuttukları Cambridge Camii'ni de biz hatırlatalım.

Genel

23.01.2024, 18:00

ABD'nin New York kentindeki Türkevi binasının 291 milyon dolar masrafla yeniden yapılmış olmasına içerleyip buradan 'cami inşası' bahanesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nı karalamak isteyen BirGün gazetesi yine şaşırtmadı. 

"Diyanet de ABD'de mekan sahibi" başlığıyla haber hazırlayan gazete, kurumun Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğiyle Washington'da hayata geçirdiği mabedi de ağzına doladı. 

Temeli 2013 yılında atılan ve açılışı da 2016 Nisan'ında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Amerika Diyanet Merkezi'ne harcanan para mezhepçi BirGün gazetesini rahatsız etti. 

Diyanet'in organizasyonu ve büyük ölçüde hayırseverlerin desteğiyle inşa edilmiş mabet, Amerika Birleşik Devletlerindeki Müslüman topluma hizmet veriyor. 

TDV, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Kırgızistan, Kosova ve Rusya'ya da camiler inşa etmeyi planlıyor. Türkiye'nin gözbebeği kurumlarından TİKA, ecdadın yok olmaya yüz tutmuş yadigâr eserlerini dünyanın her yanında ayağa kaldırırken TDV ise hayırseverleri harekete geçirerek yurtdışında dev eserlerin inşasına öncülük ediyor. 

Memur olmak isteyenlere müjde! Kamuda 13 binden fazla istihdam fırsatı: İşte alınacak kurumların listesi... Memur olmak isteyenlere müjde! Kamuda 13 binden fazla istihdam fırsatı:... Haberi Görüntüle

CAMİ YIKANLARA SÖZÜNÜZ VAR MI? 

Yunanistan topraklarındaki Osmanlı eserlerinin, camilerin, hamamların, külliyelerin eşine az rastlanır bir barbarlıkla yok edilmesini sorun etmeyen ve bu meseleyi bir kez bile sayfalarına taşımayan BirGün gazetesine, çetelesini tuttuğu listede eksik kalan bir camiyi de biz hatırlatalım. 

Türkiye Diyanet Vakfı, İngiltere'nin Cambridge kentine de dev bir eseri hayata geçirdi. 2019 yılı aralık ayında hizmete açılan Cambridge Merkez Camii, o tarihten bugüne hiçbir İngiliz'i rahatsız etmedi. 

Ödüllü mimarisiyle hayranlık uyandıran dev eser, yağmur sularını depolayan, elektriğin bir kısmını da güneş enerjisinden sağlayan çevre dostu bir sisteme sahip. 

TDV'nin 10 binden fazla kişi ve kurumdan bağış toplayarak yaptırdığı caminin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte İngiliz sanatçı Cat Stevens da (Yusuf İslam) gelmişti. 

BirGün gazetesi için rahatsız olacakları bir detay daha verelim: İngiltere'deki sanat eserine para harcayan ülkelerden biri de Katar olmuştu. 

Müslümanların mabedine kafayı takmış mezhepçi ateistlerin, cami için bağış yapanlar hakkında soruşturma talep edip etmeyeceği merak konusu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading