Yandex Metrica

Sitede Ara

Mide şişkinliğine son! O kuruyemişi düzenli tüketmek sindirim sistemini güçlendiriyor

Mide şişkinliğine son! O kuruyemişi düzenli tüketmek sindirim sistemini güçlendiriyor

Sindirim sisteminin kilit noktası olan bağırsaklar genel sağlık üzerinde oldukça etkili. Güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için o organın desteklenmesi şart. Araştırmacılar bu noktada badem tüketilmesini öneriyor. 4 hafta boyunca düzenli olarak badem yemek bağırsak sağlığı için büyük önemi olan bütirik asit üretimini destekliyor. Mide şişkinlikleri ve iltihaplanma şikayetleri önemli ölçüde azalıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:46

Bağırsaklar bağışıklık sisteminin güçlenmesi noktasında büyük bir öneme sahip. Bu organın sağlıklı olmasını destekleyen en önemli şey ise bütirik asit. Bağırsakların sağlıklı emilim sürecini başlatması için sinyal veren bu madde vücuda başka faydalar da sağlıyor. 

Erkekleri ilgilendiren önemli gelişme! Ölümcül hastalık 15 dakikada tespit edilecek! Hem de muayenesiz Erkekleri ilgilendiren önemli gelişme! Ölümcül hastalık 15 dakikada tespit edilecek!... Haberi Görüntüle

KARACİĞER, BEYİN VE AKCİĞER İÇİN DE ÖNEMLİ

Bağırsaktaki iyi bakteriler lifi parçaladığında oluşan bütirik asit, aynı zamanda kolon hücreleri için birincil yakıt kaynağı. Kan dolaşımına girdiği için karaciğer, beyin ve akciğer gibi diğer organların sağlığında da rol oynuyor. 

Uzmanlara göre bütirat, bakteri ve diğer mikropların kan dolaşımına girmesini önleyen bağırsak bariyerini destekliyor. Bunu yaparken iltihaplanmayı azaltmaya, hassas bağırsak sendromu gibi durumları yönetmeye ve şişkinlik gibi mide-bağırsak rahatsızlıklarının semptomlarını azaltmaya yardımcı olabiliyor.

Yaz tatili sonrası cilt bakımı nasıl olmalı? Hangi nemlendiricileri kullanmak gerekiyor? Yaz tatili sonrası cilt bakımı nasıl olmalı? Hangi nemlendiricileri kullanmak... Haberi Görüntüle

Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın hangi et Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın... Haberi Görüntüle

HER GÜN BİR AVUÇ BADEM

Peki bütirik asidi dışardan takviye etmenin bir yolu var mı? Yapılan araştırmalar günde bir avuç badem yemenin bu asitin üretimini artırdığını gösteriyor.

Çalışma, günde en az iki kez olmak üzere düzenli olarak atıştırmalık yediğini ve orta veya yüksek yağlı bir diyet yemediğini bildiren 18 ila 45 yaşları arasındaki 87 sağlıklı yetişkin kadın ve erkeği içeriyordu.

Araştırmacılar katılımcıları üç gruba ayırdı: Biri günde iki kez 28 gramlık tam badem yedi, ikincisi günde iki kez 28 gramlık öğütülmüş badem yedi ve üçüncüsü vücuda eşdeğer miktarda enerji sağlayan çörekler yedi. Deneme süresi dört hafta sürdü.

Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyor Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyor Haberi Görüntüle

BÜTÜN BADEM YEMEK BÜTİRİK ASİDİ YÜKSELTİYOR

Dört hafta süren dönemin sonunda araştırmacılar, bütün veya öğütülmüş badem yiyenlerin dışkılarında kontrol grubuna kıyasla önemli ölçüde daha yüksek bütirik asit seviyelerine sahip olduklarını buldu. 

Çalışma, bütirat üretimi açısından bütün veya öğütülmüş badem yeme arasındaki farkı izledi. Bütün badem yiyen insanlar, öğütülmüş badem yiyenlere göre her hafta 1,5 daha fazla bağırsak hareketine sahipti.

Bademleri bütün olarak tükettiğimizde, yağın çoğu sindirimden kaçar ve kalın bağırsağa ulaşır. Buna karşılık, öğütülmüş bademlerden elde edilen yağın çoğu üst sistemde sindirilir. Bütün bademi yiyenlerin kolonunda artan yağ, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading