Yandex Metrica

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman'dan tartışmalı mağlubiyet: Kaybettiği rakibinin erkek olduğu iddia ediliyor

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman'dan tartışmalı mağlubiyet: Kaybettiği rakibinin erkek olduğu iddia ediliyor

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Türkiye'ye Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki dördüncü madalyayı kazandırdı. Yarı finalde karşılaştığı Tayvanlı Lin Yu Ting'e mağlup olan milli sporcu final şansını kaybettive bronz madalyanın sahibi oldu. Ancak karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Tayvanlı boksör Lin Yu Ting'in aynen Cezayirli boksör Imane Khelif gibi erkek olduğu öne sürülüyor.

Spor

07.08.2024, 23:59

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki dördüncü madalyasını kazandı. Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı Li Yu Ting'e 5-0 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti ve bronz madalya elde etti. 57 kilodaki yarı final mücadelesini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.

Medina ne zaman Fenerbahçe'ye geliyor? İşte o tarih Medina ne zaman Fenerbahçe'ye geliyor? İşte o tarih Haberi Görüntüle

TAYVANLI SPORCUNUN ERKEK OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na cinsiyet tartışması damga vuruyor. Cezayirli boksör Imane Khelif üzerindeki erkek mi kadın mı tartışmasının bir benzeri de Tayvanlı boksör Lin Yu Ting için yapılıyor. Yarı finalde sporcumuz Esra Yıldız Kahraman'ı yenen Tayvanlı boksörün daha önce 2023 Dünya Boks Şampiyonası için yapılan cinsiyet testlerini geçemediği için Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından turnuvadan diskalifiye edildiği açıklanmıştı.

Kerem Aktürkoğlu'nun yeni takımı belli oldu! İmza an meselesi... Kerem Aktürkoğlu'nun yeni takımı belli oldu! İmza an meselesi... Haberi Görüntüle

ESRA YILDIZ KAHRAMAN'DAN BRONZ DEĞERLENDİRMESİ

Yarı finalde Li Yu Tin'e mağlup olup finalde yarışma şansını kaybeden Esra Yıldız Kahraman, elinden gelen her şeyi yaptığını vurguladu. kazanamadığı için üzgün olduğunu ifade eden Kahraman, "Dün bazı şansızlıklar yaşadım ve hastalandım. Burada bronz madalya kazandım. 'Nasip böyleymiş' diyelim, Los Angeles 2028'de altın madalyayı hedefliyorum. Onu alana kadar da pes etmeyeceğim." dedi. 

Milli sporcu Tokyo 2020'de çeyrek finalde elenmiş ve olimpiyat beşincisi olmuştu.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading