Milli gururumuz Roketsan Pusu: Düşman tanklarının korkulu rüyası: 8 kilometreye kadar koruma sağlıyor

Milli gururumuz Roketsan Pusu: Düşman tanklarının korkulu rüyası: 8 kilometreye kadar koruma sağlıyor

ROKETSAN, SAHA EXPO 2024 öncesinde düzenlenen basın toplasında, yeni savunma teknolojilerini kamuoyuna tanıttı. Şirket, yüksek manevra özelliğine sahip antitank sistemi "ROKETSAN PUSU", 25 kilometre menzilli LG-155 Lazer Güdümlü Topçu Mühimmatı ve lazer güdümlü tanksavar füze sistemi L-OMTAS'ı savunma teknolojilerini sergiledi.   

Savunma

22.10.2024, 14:03

Düzenlenen basın toplasında ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, savunma sanayiinin en önemli etkinliklerinden biri olan SAHA EXPO 2024 öncesinde İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, firmanın yeni savunma teknolojileri hakkında önemli açıklamalar yaptı. ROKETSAN Genel Müdürü İkinci, ROKETSAN PUSU'nun yüksek manevra ve hareket kabiliyeti ile antitank savunmasında önemli bir konumda yer aldığını belirterek, bu sistemin Türk savunma sanayii açısından stratejik bir hamle olarak etkili olacağının altını çizdi.

ROKETSAN, SAHA EXPO 2024'te ilk kez tanıtılacak olan üç yeni ürününü tanıttı: ROKETSAN PUSU, LG-155 Lazer Güdümlü Topçu Mühimmatı ve L-OMTAS Lazer Güdümlü Orta Menzilli Tanksavar Füze Sistemi.

Türk silahları için sırada Vietnam var: Güneydoğu Asya'da kritik temaslar Türk silahları için sırada Vietnam var: Güneydoğu Asya'da kritik temaslar Haberi Görüntüle

 8 KİLOMETREYE KADAR ETKİN SAVUNMA SAĞLAYACAK 

Basın toplantısında konuşmasında ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, üzerinde taşıdığı 4 adet Cirit lazer güdümlü füze ile 8 kilometreye kadar etkin korumaya sahip ROKETSAN PUSU'nun yüksek manevra ve hareket kabiliyeti sayesinde antitank savunmasında önemli bir etkin rol alacak.

Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa fark Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa... Haberi Görüntüle

TÜRK ORDUSUNA BU HİZMETİ KAZANDIRACAĞIZ

Türk Kara Kuvvetlerinin en önemli vurucu gücü obüsler için geliştirilen LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatının ise 25 kilometreye ulaşan menzili ve 22 kilogramlık harp başlığıyla görevlere hazır şeklide beklediğini söyleyen İkinci, tanksavar sistemleri özellikleri üzerinde çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. 

"Lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemimiz L-OMTAS, yarı aktif lazer arayıcı başlığıyla hedeflerini tam isabetle avlamak için geliyor" diye söyleyen İkinci, üç ayaklı platformlardan atılabilecek L-OMTAS'la tanklar, zırhlı araçlar ve beton koruganlar gibi sert hedeflere karşı yeni ve daha iyi bir savunma özelliğini de Türk ordusuna kazandıracaklarını ifade etti. Gücünü Türk milletinden alan bir şirket olduğuna değinen İkinci, geniş ürün yelpazeleriyle ülkenin savunmasına güç katmaya ve geleceğini güvenli hale getirmeye devam edeceklerini söyledi.

İkinci, SAHA EXPO'da Çelik Kubbe'nin vurucu gücü olacak hava savunma füzelerinden dünyaya adını duyuran SİHA mühimmatına, zırhları delen antitank füzelerinden milli üretim olarak menzil rekorları kıran füze sistemlerine kadar 30'un üzerinde ürünü katılımcılarla buluşacağını söyledi. 

Milli gururumuz Roketsan Pusu: Düşman tanklarının korkulu rüyası: 8 kilometreye kadar koruma sağlıyor Milli gururumuz Roketsan Pusu: Düşman tanklarının korkulu rüyası: 8 kilometreye... Haberi Görüntüle

ROKETSAN, ÇELİK KUBBE'DE YER ALIYOR

Roket ve füze sistemlerinde 36 yıldır kazandıkları bilgi ve tecrübeleriyle her geçen gün özelliklerini geliştirirek geleceğin savunma sanayii teknolojilerine yön verdiklerini söyleyen İkinci, Türkiye'nin hava savunmasının temelini oluşturacak Çelik Kubbe Projesi'nde Türkiye'nin roket ve füze üretim merkezi olarak tüm katmanlı hava savunma füzeleriyle görev almaya hazır olduklarını söyledi.

Haluk Bayraktar 6,2 milyar dolarlık müjdeyi duyurdu: Bir yıllık ihracattan daha fazla! Haluk Bayraktar 6,2 milyar dolarlık müjdeyi duyurdu: Bir yıllık ihracattan... Haberi Görüntüle

HAVA SAVUNMASINDA BAŞARI HEP OLACAK 

Alçaktan yüksek irtifaya kadar sıralanan, farklı menzillerde geliştirilen ve çeşitli platformlara uyumlu hale getirilen ürünleriyle Çelik Kubbe Projesi'nin en önemli parçalarından biri olan vurucu gücünü oluşturduklarını ifade eden İkinci, "Çelik Kubbe'nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü olacak Siper Ürün-2 Sistemi'nin atışlı testini birkaç gün önce başarıyla gerçekleştirdik" dedi ve şu sözleri ekledi:

"Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterindeki tek enerji silahı olan Alka'ya FPV dronları imha kabiliyeti de kazandırarak günümüzün en önemli tehditlerinden birini de etkisiz hale getirebilecek güce ulaştırdık. Ayrıca henüz birkaç gün önce Levent yakın hava savunma sistemimizin de ilk atış testini gerçekleştirerek önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktık. Çelik Kubbe Projesi'nde yer alan ürünlerimizi yeni özelliklerle geliştirmek ve projeye yeni sistemler dahil etmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz."

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit açıklamasında geliştirdikleri son teknoloji ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin caydırıcılığına ve gücüne güç kattığını dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdikleri ihracatla da Türkiye'ye önemli kazanımlar sağladıklarını ifade etti.

Bayraktar TB2'ye benzeyen kamikaze İHA'nın sırları ortaya çıktı: Rafineri katiliyle iki gün geçirdiler Bayraktar TB2'ye benzeyen kamikaze İHA'nın sırları ortaya çıktı: Rafineri katiliyle... Haberi Görüntüle

HIZLA YÜKSELİŞ GÖSTERMEYE DEVAM

Geçtiğimiz yıllarda yer aldıkları dünyanın en büyük 100 savunma ve havacılık sanayi şirketi içinde de hızla yükseliş gösterdiklerine dikkat çeken Yiğit, Defense News Top 100 listesinin 2024 sıralamasında 2023 yılına göre 9 basamak birden yükselerek 71'inci sırada yer almayı başarmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa fark Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK İHRACAT YAPAN 39'UNCU ŞİRKETİ 

İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması"nda genel sıralamada 2022 yılına göre 15 basamak birden yükselerek 50. sırada yer almayı başardıklarını ifade eden Yiğit, yurt dışına sattıkları yüksek katma değerli ürünleriyle İSO 500 listesinde yer alan Türkiye'nin en çok ihracat yapan 39. şirketi olduklarını da belirtti.

Konuşmasının sonunda Yiğit, "Türkiye'de AR-GE'ye en çok yatırım yapan şirketlerden biri olarak bu başarılarımızı çok daha yükseklere taşımak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading