Yandex Metrica

Sitede Ara

Milli Savunma Bakanı Güler Bayburt'ta konuştu: 'Türkiye, müzakere masalarının vazgeçilmez bir üyesi haline gelmiştir'

Milli Savunma Bakanı Güler Bayburt'ta konuştu: 'Türkiye, müzakere masalarının vazgeçilmez bir üyesi haline gelmiştir'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Ülkemiz, bu güçlü duruşuyla pek çok coğrafyada etkin ve yapıcı bir rol üstlenmiş, müzakere masalarının ve uluslararası güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline gelmiştir. Dünyanın başat aktörleri dahi Türkiye'nin güçlü temaslarını ve üstlendiği etkin inisiyatifi açıkça dile getiriyorlar." dedi.

Gündem

16.09.2024, 21:23

Bayburt'taki 17'nci Komando Tugay Komutan Yardımcılığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunan ve Mehmetçiklerle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu toprakaların Kop Dağları'nı düşmana dar ederek al kanıyla destanlar yazan kahramanların yurdu olduğunu dile getirdi. Bakan Güler, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ancak Türkiye'nin bu zorluklara alışılmış metotlar yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın stratejik vizyonu ve liderliğiyle karşı koyduğunu ifad etti. Türkiye'nin güçlü duruşuyla birçok coğrafyada etkin ve yapıcı bir rol üstlendiğini, müzakere masalarının ve uluslararası güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline geldiğini belirten Bakan Güler, "Dünyanın başat aktörleri dahi Türkiye'nin güçlü temaslarını ve üstlendiği etkin inisiyatifi açıkça dile getiriyorlar." dedi.

Kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji o illeri tek tek uyardı! 8 Eylül 2024 Pazar hava durumu Kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji o illeri tek tek uyardı! 8... Haberi Görüntüle

"TERÖRİSTLER KIPIRDAYAMIYOR"

Terör örgütünün en ufak bir şekilde kıpırdamasına izin verilmediğini kaydenen Yaşar Güler, 17'nci Komando Tugayına bağlı komando taburlarının da Fırat Kalkanı Harekatı alanındaki kahramanlıklarına övgüde bulundu. Düzenlenen başarılı operasyonlarla terörün belinin kırıldığına işaret eden Bakan Güler, "Terör örgütünün en ufak bir şekilde kıpırdanmasına izin vermiyoruz. Bu amaçla, gözümüzün değmediği ve ayağımızın basmadığı alan bırakmayarak terör bataklığını kurutacak, ülkemize, milletimize ve komşularımıza tehdit oluşturan terör örgütünün kökünü kazıyacağız. Son çırpınışlarını veren teröristlerin başı, tereddütsüz bir şekilde ezilecektir." dedi.

Balıkesir'de 29 düzensiz göçmen yakalandı Balıkesir'de 29 düzensiz göçmen yakalandı Haberi Görüntüle

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ UĞRUNA ŞEHİTLER VERİLDİ"

17'nci Komando Tugayı'nın milli ve manevi değerlerimiz uğrunda şehitler verdiğini hatırlatan Bakan Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Bayburt'umuz ve 17'nci Komando Tugayımız da aziz vatanımızın savunmasıyla milli ve manevi değerlerimiz uğrunda şehitler verdi. Onların bizlere bıraktığı bu kutsal emanete sahip çıkmak, vatanımıza ve milletimize olan borcumuzu ödemek, sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek, boynumuzun borcudur. Bu bilinçle ordumuzun göz bebeği siz kahraman komandolarımızın da sahip olduğu yüksek nitelik ve tecrübeyle sorumluluklarınızı üstün bir vazife anlayışıyla icra edeceğinize yürekten inanıyor, görevlerinizde üstün başarılar diliyorum."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading