Yandex Metrica

Sitede Ara

Milyarlarca metreküp doğalgaz oluk oluk Türkiye'ye akacak: Türkiye'de doğalgaz hub'u oluşturacaklar

Milyarlarca metreküp doğalgaz oluk oluk Türkiye'ye akacak: Türkiye'de doğalgaz hub'u oluşturacaklar

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişki ortaklık boyutuna yükselecek! Türkiye ve Rusya doğal gaz hub'u oluşturmak için temaslarını sürdürüyor. Daha önce iki ülke arasında gerçekleşen  TürkAkım ortaklığı gibi milyarlarca metreküp doğalgazın transfer edilmesi bekleniyor.

Ekonomi

14.06.2024, 14:20

Türkiye'nin adımları enerjide tam bağımsızlığın temellerini atmaya devam ediyor. Coğrafi konum bakımından uluslararası doğalgaz ve diğer enerji transferlerinin vazgeçilmez konumu olan Türkiye, bölgedeki çekiciliğini koruyor. Bu açıdan Türkiye ile Rusya arasında kurulması planlanan doğalgaz hub'ının oluşturulması için Rusya'dan gelen bir heyet Türk yetkililerle görüşme gerçekleştirdi.

Enerji sektöründeki öncelikli iş birliği alanlarını görüşmek üzere Türkiye'ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Duması heyeti, Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Söz konusu ziyaret kapsamında Devlet Duması Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny ve TBMM ile İlişkiler Parlamenter Grubu Koordinatörü Otari Arshba ile Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Emeklilik sisteminde köklü değişim! Yaş şartı, prim günü sayısı ve çalışma yılı nasıl olacak? Emeklilik sisteminde köklü değişim! Yaş şartı, prim günü sayısı ve... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ HUB'U OLUŞTURULACAK

Burada açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Duması Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny, Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin 2025'te devreye alınması için büyük gayretle çaba sarf edildiğini ifade ederek, "Akkuyu NGS dünyanın en güzel ve en verimli nükleer tesisi olacaktır çünkü bu santral için çok özel bir tasarım yapıldı." ifadesini kullandı.

Ziyaretlerinin ikinci aşamasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüştükleri bilgisini paylaşan Zavalny, iki ülke arasında enerji alanındaki iş birliği konularını ele aldıklarını söyledi.

Sözlerine devam eden Zavalny, mevcut ilişkilerin üst seviyeye taşınmasının hedeflendiğini belirterek, "Çok fazla konuyu görüşme fırsatımız oldu. Türkiye'de bir doğalgaz hub'ının oluşturulması, görüşülen konulardan biri. Faaliyette olan TürkAkım boru hattı üzerinden 13 milyar metreküp doğalgaz aktarımı yapılıyor. Avrupa ülkelerinin bizim gazımıza ilgisinin giderek artmakta olduğunu dikkate aldığımızda Türkiye bu iş birliğinde menfaati doğrultusunda rol üstlenecektir ve her iki ülkenin ihtiyaçlarını karşılamış olacaktır." şeklinde konuştu.

Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi açıkladı Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA İLİŞKİ BÜYÜYECEK

Türkiye ve Rusya arasında gelecek yıllarda iş birliği yapılabilecek konular arasında hidroelektrik üretimdeki ekipmanların yenilenmesi ve modernizasyonu, kömür yataklarının olduğu bölgelerde kömür kaynaklı enerji üretimi, güneş enerjisi üretimi ve rezervlerin araştırılması gibi konular olduğunu belirtek Zavalny, "Dolayısıyla burada imkanlarımızı, olanaklarımızı birleştirerek belki Yakın Doğu, belki Afrika ülkelerine ve piyasalarına birlikte çıkabileceğimiz bir takım ürünlerin üretimine de geçebiliriz." şeklinde konuştu.

TBMM ile İlişkiler Parlamenter Grubu Koordinatörü Arshba ise  ziyaretleri kapsamında Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile de görüştüklerini aktararak ilişkilerin üst seviyeye taşınması amacıyla iki ülke arasında yapılacak görüşmelerin daha sık ve düzenli şekilde yürütülmesi için her iki tarafın da özen göstereceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading