Sitede Ara

Mısır'da demir yolu felaketi: Tren kazasında vagonlar suya sürüklendi! Çok sayıda ölü ve yaralı var…

Mısır'da demir yolu felaketi: Tren kazasında vagonlar suya sürüklendi! Çok sayıda ölü ve yaralı var…

Mısır’ın feci kaza gerçekleşti. Asvan-Kahire seferini yapan 1087 numaralı yataklı tren ile bir lokomotifin çarpıştığı kaza sonucu iki vagon İbrahimiye Kanalı’na yuvarlandı. Kazanın, Minya’nın Magusa bölgesinde meydana geldiği bildirildi.

Dünya

13.10.2024, 18:50

Mısır'ın güneyinde yer alan Minya kentinde, bugün trajik bir demir yolu kazası meydana geldi. Mısır Demir Yolları'na ait Asvan-Kahire seferini yapan 1087 numaralı yataklı tren, Minya'nın Magusa bölgesinde iki vagonlu bir lokomotif ile çarpıştı. Kazanın ardından iki vagon, kontrolden çıkarak İbrahimiye Kanalı’na yuvarlandı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Olay yerine kısa sürede sağlık ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybederken 21 kişi de yaralandı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR 

Yaralıların tedavisi sürerken, kazanın meydana geldiği alanda arama çalışmaları devam ediyor. Kazanın sebebine ilişkin soruşturma başlatıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI HIZLANDI 

Olayın hemen ardından bölgedeki güvenlik ve sağlık ekipleri, kurtarma çalışmalarına hız verdi. Kazanın nasıl gerçekleştiği henüz tam olarak açıklanmazken, yetkililer halkı sakin kalmaya ve gelişmeleri takip etmeye çağırdı. Kazaya karışan trenlerin ve vagonların halihazırda detaylı incelenmesi için çalışmalar başlatıldı.

DEMİRYOLU ALT YAPISINDA SIKINTILAR VAR 

Kazanın, Mısır'ın demir yolu ulaşımında yaşanan güvenlik problemlerine yeni bir örnek teşkil ettiği ifade ediliyor. Ülkede son yıllarda benzer kazaların artışı, demir yolu altyapısındaki eksiklikleri gündeme getirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading