Yandex Metrica

Sitede Ara

MİT peşlerini bırakmıyor: Suriye'de Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

MİT peşlerini bırakmıyor: Suriye'de Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunanlardan bir kişi daha MİT'in çalışmaları sonucu yakalandı.

Dünya

07.07.2024, 14:27

30 Haziran'da Kayseri'de ve bazı illerde mültecilere yönelik olaylar sonrasında, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi hedef alan provokasyonlar yaşanmış, olaylar sırasında Türk bayrağına yönelik saldırılar düzenlenmişti. Provokasyonlara katılanların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatılmıştı. MİT'in yürüttüğü çalışmalar sonucu Azez'de yapılan protesto gösterileri sırasında Türk bayrağını indirerek yırtan grup içerisinde yer alan Ali Almohamed Alhac Hasan Hammade, Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından yakalandı. Türk bayrağına saldırıda bulunan şüpheli, "Yaptıklarım için şerefli Türk halkından özür dilerim." ifadesini kullandı.

'Zengezur Koridoru biz istemezsek açılmaz' diyen İran, savaşla tehdit etti 'Zengezur Koridoru biz istemezsek açılmaz' diyen İran, savaşla tehdit etti Haberi Görüntüle

DİĞER ŞÜPHELİLER DE YAKALANMIŞTI

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye'nin El Bab şehrinde Türk  bayrağına saldırıda bulunan 17 yaşındaki şüpheliyi yakalamış, provokatör yaptığı hareketin yanlış olduğunu kabul ederek Türk  bayrağını öperek Türk halkından özür dilemişti.

İkiyüzlü batı! META'ya göz yum, Telegram'a baskı yap: Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı İkiyüzlü batı! META'ya göz yum, Telegram'a baskı yap: Pavel Durov... Haberi Görüntüle

"TÜRK ORDUSU HEP YANIMIZDA OLDU"

Suriye'nin kuzeyindeki provokasyonlarda yer alan ve yakalanan iki şahıs ise ifadelerinde pişman olduklarını belirtti. Yakalan şüphelilerden biri şu ifadeleri kullandı: "Ben ve kardeşim Kayseri'de yaşanan olaylardan dolayı etkilenerek bu yanlışı yaptık, maksadımız Türk halkını kötülemek değildi. Bizim Türk halkı ile hem dini hem de ırki bağlarımız var. Türk halkı milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türk ordusu bizim hep yanımızda oldu. Tekrar Türk hükümetinden özür diliyorum."

Eski Rum bakandan 50 yıl sonra gelen itiraf: Türk çocukları öldürüldü Eski Rum bakandan 50 yıl sonra gelen itiraf: Türk çocukları... Haberi Görüntüle

ÖZÜR DİLEDİ VE TÜRK BAYRAĞINI ÖPTÜ

Bölgede Türk  bayrağını indiren diğer şüpheli de yakalandı. Ahmed Nana isimli şüpheli eylemi  sosyal medya mecralarının baskısından etkilenerek yaptıklarını söyledi. Nana'nın ifadesi şöyle: "Onu dalgalandığı yerden indirdim. Bu bayrak Türkiye devleti ile Türk halkının ve Türkiye ile özgür Suriye halkının ortak düşmanlara karşı verdiği mücadelede şehit düşenlerin kefeni haline gelmiş bir semboldür. Sorumsuzca sergilediğim bu davranıştan ötürü tüm kalbimle özür diliyorum. Ayrıca bu bayrağı dik tutan ve yere düşürmeyen ecdadımdan da özür diliyorum. İslam kardeşliği ve aramızdaki ortak tarih adına bu davranışımı affetmenizi diliyorum." Türk halkından özür dileyen şüpheli daha sonra Türk  bayrağını öptü.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading