Yandex Metrica

Sitede Ara

Mobilya taksit sayısı kaç? Mobilyada kredi kartına taksit sayısı artacak mı?

Mobilya taksit sayısı kaç? Mobilyada kredi kartına taksit sayısı artacak mı?

Son zamanlarda yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle piyasanın kontrol altına alınması için pek çok ürüne taksit sınırlaması getirildi. Mobilyaalmayı düşünen vatandaşlar ise kredi kartına kaç taksit yapıldığını merak ediyor. Peki mobilya taksit sayısı kaç? Mobilyada kredi kartına taksit sayısı artacak mı?

Gündem

17.07.2024, 17:33

Mobilya almak isteyen vatandaşlar satıcıların kredi kartına kaç taksit yaptığını merak ediyor.

Sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e Türkiye'den  yardım eli: 20 bin paket dağıtıldı! Sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e Türkiye'den yardım eli: 20 bin paket... Haberi Görüntüle

MOBİLYA TAKSİT SAYISI KAÇ?

Geçtiğimiz yıllarda Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kredi taksit sayılarıyla ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirilmişti. Buna göre pek çok ürünün taksit sayısında azaltmaya gidilmişti. Yapılan güncelleme ile mobilya satışlarında da taksit sayısı düşmüştü. Mobilya ve beyaz eşya alımında taksit sayısı son güncellemede 12 aydan 9 aya indi. 

Korkunç Salı: Ekstrem 2. sezon ne zaman çıkacak? Korkunç Salı: Ekstrem 9. bölüm ne zaman? Korkunç Salı: Ekstrem 2. sezon ne zaman çıkacak? Korkunç Salı:... Haberi Görüntüle

MOBİLYADA TAKSİT SAYISI ARTACAK MI?

Buna göre; fiyatı 3500 lira üstünde olan cep telefonu satışlarında 3 ay, tablet ve bilgisayarda 6 ay taksit yapılacak. Konut hariç taksitli mal ve hizmet satışında taksit 12 ayı aşmayacak.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç mobilyada taksit sayısının artmasını talep etti. Güleç Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’a konuyla ilgili talepleri içeren resmi yazı yazdıklarını bildirdi. 

Güleç, "Sektör satış adedinde yaşadığı düşüşlerle zor günler yaşıyor. Mobilyaların kredi kartı ile satışında uygulanan taksit sayısının artırılması sektörü rahatlatacaktır." dedi.

Güleç taksit sayısının yeniden 12'ye çıkarılması gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading