Yandex Metrica

Sitede Ara

Moody’s Türkiye'nin kredi notunu B1'e yükseltince borsa nasıl etkilenir? Borsa yükselir mi?

Moody’s Türkiye'nin kredi notunu B1'e yükseltince borsa nasıl etkilenir? Borsa yükselir mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kurluşu Moody’s'ten beklenen Türkiye kararı geldi. Moody’s Türkiye'nin kredi notunu beklentilerin de üstünde B3'ten B1'e yükseltti. Moody’s'in Türkiye'in kredi botunu yükseltmesi piyasaları da yakından ilgilendiriyor. Parasını borsada değerlendiren küçük yatırımcı ise Moody’s Türkiye'nin kredi notunu B1'e yükseltince borsa nasıl etkilenir? Borsa yükselir mi? sorularına yanıt aramaya başladı.

Gündem

20.07.2024, 08:50

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's heyecanla beklenen Türkiye kararını açıkladı. Piyasada beklenti Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükseltmesi yönündeydi. Kredi derecelendirme kuruluşu raporunda  kredi notunu B3'ten B1'e yükselttiğini belirtti. Türkiye'nin kredi notu görümünü ise "pozitif "olarak korudu. Türk ekonomisi yatırım yapılabilir sınırını geçmesine çok az kaldı. Uluslararası sermayenin Türkiye'ye gelmesi açısından bu değerlemenin oldukça önemli olduğu belirtiliyor. 

9 Eylül özel kreşler ve anaokulu saat 10'da mı başlayacak? Özel okullarda ve devlet okullarında dersler saat kaçta başlayacak? 9 Eylül özel kreşler ve anaokulu saat 10'da mı başlayacak?... Haberi Görüntüle

MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTİNCE BORSA NASIL ETKİLENİR?

Moody’s Türkiye'nin kredi notununun 11 yıl sonra yükseltti. Kredi derecelendirme kuruluşu beklentilerin de üzerinde Türkiye'nin kredi notunun "B3"ten "B1"e yükseltti. Kredi notu görünümü ise "pozitif" olarak korundu. Bu gelişme piyasalar için olumlu bir gelişmedir. Türkiye'ye uluslararası para girişi için önemli bir gelişmedir. Bu tür gelişmeler borsada pozitif yorumlanır. Ancak borsanın bu gelişme üzerine yükselip düşeceğini söylemek doğru olmaz. Zira ülkemizde pek çok şey borsanın performansını etkiliyor. 

İstanbul kısa mesafe okul servis ücreti 2024-2025 | 0-1, 1-3, 3-5 kilometre okul servis aylık ne kadar? İstanbul kısa mesafe okul servis ücreti 2024-2025 | 0-1, 1-3,... Haberi Görüntüle

MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTİNCE DOLAR DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten gelen kredi notu artırımı haberi haftanın son işlem günü yani cuma günü gece saatlerinde geldi. Dolar bu haberden çok fazla etkilenmedi. Ancak uzun vadede Türkiye'nin notu yatırım yapılabilir seviyeye geldiğinde uluslararası kaynak girişinin artmasıyla dolardaki değer kaybı hızlanabilir ve TL değer kazanabilir. Ancak bu kesin değildir. Ülkemizde doların seyrini etkileyen çok fazla faktör var. Moody's kararı sonrası doların seyrini kestirmek oldukça zor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de! 9 yeni isim atandı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de! 9 yeni isim... Haberi Görüntüle

ŞİMŞEK'TEN MODDY'S AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading